• Voedingsadvies-acupunctuur-Amsterdam

Acupunctuur Zwanger worden

Acupunctuur en zwangerschap, fertiliteit /vruchtbaarheidsbehandeling, IVF, ICSI, IUI, Cryo; Acupunctuur zwanger worden Amsterdam

zwanger worden amsterdam

Zwanger Worden

Jij en je man/ vriend/ partner/ donor proberen al een tijd zwanger te worden en het wil maar niet lukken. Dat is een hele teleurstelling. Soms is er wat mis met jou of je partner. Vaak wordt er geen afwijking gevonden. In beide gevallen kan acupunctuur helpen bij het zwanger worden.

Ik hoor via mijn klanten dat verschillende gynaecologen acupunctuur aanraden en dat zij zien dat het een positief effect heeft bij pogingen om zwanger te worden. Ik heb een specialisatie gedaan op gebied van zwanger worden / zwangerschap. Ik ondersteun met behulp van acupunctuur zowel bij het natuurlijk zwanger te worden als bij een IUI/ IVF/ ICSI /Cryo traject. Ik heb al vele stellen geholpen.

Onderzoek wijst uit dat de kans van slagen met behulp van acupunctuur verdubbeld. Is de kans van slagen bij 1 poging van 1 embryoplaatsing zonder acupunctuur – ongeveer 20%, met acupunctuur neemt de kans toe naar ongeveer 40%. Het is dus zeker de moeite waard!

Acupunctuur is volkomen veilig, ook tijdens de vroege zwangerschap – gedurende de eerste drie maanden. Vruchtbaarheid is een van Mirjam van Huis’ belangrijkste specialisaties, wel 50 % van haar klanten komen met fertiliteitsproblemen. Jij, of jullie, zijn dus in goede handen.

Gerelateerde pagina’s

Kijk ook op Smooth Relief Acupunctuur Amsterdam: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/

Acupunctuur behandelingen tijdens de zwangerschap: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-tijdens-zwangerschap-amsterdam/

Mirjam van Huis geeft ook zwangerschapsmassage, zij is ook gediplomeerd Massagetherapeut en weet heel goed wat wel en niet: https://www.smoothrelief.com/zwangerschapsmassage-amsterdam/

Menstruatieklachten kunnen vervelend zijn en kunnen de vruchtbaarheid belemmeren: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-menstruatie-amsterdam/

Artikel van Mirjam over Polycysteus ovarium syndroom (PCOS): Acupunctuur PCOS Amsterdam

Artikel Mirjam over Acupunctuur om follikelgroei te bevorderen: Acupunctuur te weinig eitjes Amsterdam

Lees Blog artikel van Mirjam over mannelijke vruchtbaarheid: Acupunctuur mannelijke vruchtbaarheid Amsterdam

Hoe werkt het?

Acupunctuur helpt bij het reguleren van de menstruatiecyclus en het reproductiesysteem bijvoorbeeld om meer eitjes te krijgen tijdens een IVF poging. Het bevordert je fertiliteit vruchtbaarheid. Ook zijn er allerlei protocollen / acupunctuur puntcombinaties die alle stadia van het hele IVF, ICSI, Cryo, IUI traject volgen en reguleren. De bedoeling is je reproductie systeem zo optimaal mogelijk te krijgen.

Daarnaast helpt deze behandeling je te ontspannen tijdens deze stressvolle periode en ook om je meer in balans te brengen. Dat is vaak hard nodig door de emotionele turmoil die het IUI en IVF traject met zich meebrengt.

Ook voor de man

Er zijn natuurlijk twee mensen nodig om tot een zwangerschap te komen. En de man heeft hier een belangrijk aandeel in. Acupunctuur kan helpen ter bevordering van de kwalitiet van sperma en het reguleren van het reproductiesysteem van de man. Zodat zowel de vrouw als de man zo vruchtbaar mogelijk zijn.

Artikel over: Mannelijke vruchtbaarheid door acupuncturist Mirjam van Huis: Acupunctuur mannelijke vruchtbaarheid Amsterdam

De behandeling

Behandeling voor zowel de vrouw als de man. Een ideale start is 3 maanden voor aanvang van de IVF, IUI (etc.) voor behandeling van de menstruatiecyclus regulatie (zie pagina: Acupunctuur en menstruatie) en een optimale werking van het reproductiesysteem. Anders 4 tot 6 weken voor embryo plaatsing. Frequentie 1 behandeling per week (maar bij de meeste vrouwen niet tijdens de menstruatieweek). Na plaatsing 2x per week gedurende 2 weken. Dit ter bevordering van de innesteling.

Voor de man: ter bevordering van de kwaliteit van het zaad en het reproductiesysteem 1x per week acupunctuur.

Het beste effect (zwanger worden!) is gemiddeld na drie pogingen IVF/ ICSI/ IUI of na 3 maanden bij natuurlijk zwanger worden.

Het is aan te raden tussen de pogingen door te gaan met de acupunctuur (1x per week en bij de meeste vrouwen niet bij ongesteldheid). Dus zonder de behandelingen te onderbreken.

Voedingsadviezen en Chinese kruiden
Mirjam van Huis geeft aanvullende voedingsadviezen vanuit de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG).

Mocht het nodig zijn, dan werkt Mirjam samen met een Chinese herbalist / Chinese kruiden specialist, omdat kruiden soms net extra ondersteuning geven. Deze Chinese kruiden specialist heeft veel ervaring met kruiden tijdens de zwangerschap en is gespecialiseerd in gynaecologie.

En daarna: Acupunctuur bij zwangerschap

Acupunctuur kan ondersteunend zijn tijdens de zwangerschap. Veel vrouwen kiezen hiervoor.

Miskraam preventie

Als je eenmaal zwanger bent volgt er nog een spannende periode tot aan de drie maanden grens van de zwangerschap. Acupunctuur kan helpen ter preventie van een miskraam.

Stuitligging

Bij stuitligging kan er dagelijks moxa gebrand worden boven een bepaald acupunctuurpunt om de baby te draaien. Mirjam kan je dit leren zodat je man of iemand anders dit dagelijks bij je kan doen. Dit moet gebeuren van week 32 tot 34.

Voorbereiden op bevalling

Vanaf week 36 kun je wekelijks een behandeling nemen om je voor te bereiden op de bevalling.

Verlichten van allerlei klachten tijdens de zwangerschap

lees pagina: Acupunctuur tijdens zwangerschap

Aanvullend voedingsadvies

Mirjam van Huis kan je een aanvullend voedingsadvies meegeven vanuit de Chinese geneeskunde, dat gunstig is bij zwangerschap / zwanger willen worden.

Review van een klant

Theresia: ‘Ik raad Mirjam van Huis aan en Smooth Relief Acupunctuur in Amsterdam. Mijn man en ik deden acupunctuur behandelingen voor fertiliteit naast een IUI traject. Na drie maanden acupunctuur was ik zwanger. Nu hebben wij een gezonde baby! 🙂 ‘.

Kelley: “Gedurende een half jaar acupunctuur behandelingen gehad van Mirjam naast een fertiliteitstraject (ivf). In het begin een beetje sceptisch maar na veel aanbevelingen en een mislukte ivf poging toch gaan proberen. Naast regelmatig sporten en speciaal voedingsadvies bleek ik na 3 maanden van acupunctuur behandelingen zwanger. Toeval of niet…ik voelde me altijd direct ontspannen en merkte dat mijn lichaam beter in balans was. Ik ben doorgegaan met de acupunctuur behandelingen tot en met de 12e week van mijn zwangerschap. Ik zou Mirjam zeker aanraden!”

Blog

Lees: ‘En weer een cliënt met een baby! Acupunctuur als ondersteuning bij IUI of IVF voor zowel de man als de vrouw’.

Mirjam van Huis, Smooth Relief

Gastblog

Gastblog van Mirjam van Huis op Kinderwensbloggers.com:

https://kinderwensbloggers.com/acupunctuur-en-vruchtbaarheid-mirjam-huis/

Blog over te weinig eitjes aanmaak en acupunctuur behandelingen:

https://kinderwensbloggers.com/te-weinig-eitjes-acupunctuur/

Acupuncturist Mirjam van Huis

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist en Chinese voedingsleer deskundige. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin.

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam (vlakbij de Dam)

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur zwanger worden Amsterdam?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Tarieven

– Acupunctuur Zwanger worden Amsterdam –

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui).  Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), onder de Bijenkorf op de Dam of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.
© Copyright Smooth Relief