• Voedingsadvies-acupunctuur-Amsterdam

Acupunctuur bij PCOS

Acupunctuur pcos Amsterdam

Poly Cysteus Ovarium Syndroom (PCOS) – Wat kan Acupunctuur hierbij betekenen? – Mirjam van Huis

Dit artikel gaat over PCOS en Acupunctuur. Wat is PCOS? En wat kan de acupuncturist bij deze aandoening betekenen? Acupucntuur PCOS Amsterdam

Wat is PolyCysteus Ovarium Syndroom (PCOS)?

Het gaat om vrouwen die een irreguliere (zij zijn soms maar 1x per 2 of 3 maanden ongesteld) of geen menstruatie hebben. Zij hebben vaak overgewicht en hebben een teveel aan mannelijke hormonen, waardoor zij last hebben van overbeharing en acne. Soms hebben zij geen ovulatie en hebben zij erg veel follikels / eitjes die niet willen ‘springen’.

Tegenwoordig veel vrouwen met PCOS met atypische klachten.

Vaak zie ik in mijn praktijk vrouwen met PCOS met een atypisch beeld. Zij hebben een onregelmatige of geen menstruatiecyclus en soms geen ovulatie en wel erg veel onvolgroeide follikels. Maar ze passen niet in het beeld van: obese vrouwen, met overbeharing en acne.

Als ik doorvraag naar de natuurlijke menstruatiecyclus van deze vrouwen, hebben ze vaak geen idee hoe deze verloopt. Ze hebben vaak al op jonge leeftijd – vanaf de allereerste menstruatie – de pil geslikt, veelal ook de pil doorgeslikt tijdens de menstruatie gedurende lange perioden. Het lijkt mij dat dit verband houdt/ correleert met de PCOS van deze vrouwen.

Gerelateerde pagina’s

Kijk ook op Smooth Relief Acupunctuur Amsterdam: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/

Fertiliteitsbehandelingen met behulp van Acupunctuur: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-zwanger-worden-amsterdam/

Menstruatieklachten kunnen vervelend zijn en kunnen de vruchtbaarheid belemmeren: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-menstruatie-amsterdam/

Lees Artikel van acupuncturist Mirjam van Huis over mannelijke vruchtbaarheid: Acupunctuur mannelijke vruchtbaarheid Amsterdam
Acupunctuur behandelingen tijdens de zwangerschap: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-tijdens-zwangerschap-amsterdam/

Mirjam van Huis geeft ook zwangerschapsmassage, zij is ook gediplomeerd Massagetherapeut en weet heel goed wat wel en niet: https://www.smoothrelief.com/zwangerschapsmassage-amsterdam/

PCOS en zwanger worden

Als deze vrouwen met de pil stoppen omdat ze een kinderwens hebben, komen zij er vaak pas achter dat ze PCOS hebben. Dan gaan zij in overleg met het ziekenhuis aan hormoonbehandelingen, waardoor er een cyclus opgang komt en er zwangerschap mogelijk wordt.

Ik heb trouwens ook klanten in mijn praktijk die gewoon natuurlijk zwanger zijn geworden met PCOS. Een menstruatiecyclus met maar elke 2 a 3 maanden een menstruatie kan vallen onder een normale cyclus waarbij natuurlijke zwangerschap mogelijk is.

Wat kan de acupuncturist bij de aandoening PCOS betekenen?

Acupunctuur kan helpen om een regelmatige maandelijkse menstruatie cyclus op gang te brengen of te houden.

Daarnaast kan acupunctuur de hormoonbehandeling van het ziekenhuis ondersteunen bij het proberen om zwanger te worden. Dit kan door cyclusregulatie behandelingen. Dit zijn wekelijkse acupunctuur behandelingen.

Hoe werkt Acupunctuur?

Traditionele Chinese geneeskunde gaat uit van een eeuwenoude theorie over organen, waarin gesteld wordt dat (levens-)energie, Chi (Qi) genaamd, via energiebanen door het lichaam en haar organen stroomt. Acupunctuur kan deze energiestroom beïnvloeden door naalden te zetten. Jouw eigen lichaam kan op deze manier de balans herstellen. Door middel van acupunctuur wordt het zelfhelend vermogen van jouw lichaam aangesproken.

Hoe werkt Acupunctuur bij Vruchtbaarheid?

Acupunctuur bij vruchtbaarheid werkt door acupunctuurpunten aan te prikken op de energiebanen die te maken hebben met het reproductiesysteem – dus met de baarmoeder en eierstokken en de hormoonhuishouding, om bijvoorbeeld meer eitjes te krijgen, een betere menstruatiecyclus of een betere innesteling en, voor de man, beter en meer bewegelijk sperma. Daarnaast wordt er geprikt op een stukje stressreductie. De behandeling is holistisch en individueel, dat wil zeggen er wordt gekeken naar je hele systeem en je hele individuele problematiek wordt bij acupunctuur behandelingen meegewogen.

Acupunctuur voor miskraampreventie en acupunctuur gedurende de zwangerschap.

Acupunctuur kan helpen voor miskraampreventie. Zeker ook tijdens een IUI, IVF, ICSI, Cryo traject wordt vaak tot de 13e week of soms 20e week doorbehandeld, omdat er een grotere kans op miskraam is. Klik hier voor meer informatie over acupunctuur tijdens de zwangerschap / acupunctuur voor miskraampreventie.

Dit artikel is geschreven door Mirjam van Huis.

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist en gespecialiseerd in vruchtbaarheidsbehandelingen. Ook is zij Chinese voedingsleer deskundige en geeft zij voedingsadviezen vanuit de Chinese geneeskunde. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin (in het rustige achterhuis)

acupuncturist Mirjam van Huis

Mail je me? Voor een eerste afspraak – intake + behandeling? Hartelijke groet, Mirjam van Huis

praktijkadres Rokin 91 Achter te Amsterdam. Schuintegenover metrohalte Rokin van Noord-zuidlijn M52, uitgang Spui (1 metrohalte van Amsterdam centraal Station).

Acupunctuur PCOS Amsterdam – artikel van acupuncturist Mirjam van Huis | Smooth Relief Acupunctuur

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Tarieven

– Smooth Relief Acupunctuur PCOS Amsterdam –

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui). Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.
© Copyright Smooth Relief