• Voedingsadvies-acupunctuur-Amsterdam

Acupunctuur en emotionele klachten

Acupunctuur en emotionele klachten – bij ieder orgaan een emotie

Zit je in emotioneel in moeilijk vaarwater? Loopt je leven momenteel niet zo lekker en heb je een steuntje in je rug nodig? Of heb je je leven lang al last van bepaalde emotionele problemen? Misschien is acupunctuur iets voor je. Acupunctuur kan je lichaam en geest balanceren en kan uitkomst bieden bij emotionele klachten. Acupunctuur is gebaseerd op  Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Dit is een eeuwenoude theorie over organen met bijbehorende energiebanen. In dit systeem hoor bij ieder orgaan een emotie. Bij Lever hoort boosheid, bij Hart teveel denken, bij Milt en Maag piekeren, bij Long verdriet en bij de Nieren hoort angst. Het ligt natuurlijk ingewikkelder dan dat, maar dit is de basis van de vijf elementen leer met de bijbehorende organen en hun emoties uit de Chinese geneeskunde.

Acupunctuur emotionele klachten

De verschillende emotionele klachten

Boosheid, stemmingswisselingen, frustratie, depressie, niet lekker in je vel zitten

In de Chinese geneeskunde valt dit onder het orgaan de Lever en het element Hout. Hoewel bij ernstige depressie ook het Hart bij de klachten betrokken kan zijn, waardoor het lastiger te behandelen is. Bij het Hart hoort in de Chinese geneeskunde ‘teveel denken’. Over het algemeen is Lever en boosheid of gerelateede klachten goed te behandelen met behulp van acupunctuur. De Lever reageert meestal snel op acupunctuurbehandeling. Het is dus zeker de moeite waard om acupunctuur behandelingen te nemen als je niet lekker in je vel zit, als je van nature een kort lontje hebt (een Hout-type bent), of als je last hebt van stemmingswisselingen. Wanneer de Lever goed stroomt is er vrije flow van energie in alle richtingen, is er daadkracht en zijn er creativiteit en ideeëen.

Teveel denken, overexcitement en hyperactivietit

Deze klachten horen bij het Hart en het element Vuur. Het tegenovergestelde van Vuur is het element Water en de Nieren. Vaak prik je Nier punten om te aarden / gronden. Om de energie vanuit het hoofd naar beneden te brengen. Bij het Hart hoort behalve teveel nadenken ook stressgeralateerde hartkloppingen en slapeloosheid. Meer info over / klik op de link: Burn-out, ADHD, Slapeloosheid. Als het Hart in balans is is er blijdschap en levensvreugde.

Piekeren en zorgen

Het door blijven malen in je hoofd over de zorgen die je hebt valt in de Chinese geneeskunde onder de Milt en Maag en het element Aarde. Misschien ben je een Milttype of zit je in een fase van je leven met veel zorgen, of veel drukte op werk, studie of privéleven. Acupunctuur kan helpen je Milt en maag in balans te brengen. Is de Milt in evenwicht dan is er harmonie. Milttypes kunnen sympathieke personen zijn, sociaal in de omgang.

Verdriet en rouw

Verdriet en rouw valt in de Chinese geneeskunde onder Longproblematiek en onder het element Metaal. Het verlies van dierbaren kan je een flinke knauw geven en je Long energie uitputten. Acupunctuur kan helpen deze energie te balanceren. Neem de tijd om op krachten te komen, probeer je verdiet een plaats te geven. Probeer het essentiele van het niet essentiele te scheiden en de dingen los te laten die niet meer nodig zijn. Als de Long energie stroomt is er wijsheid, een goed ademhaling en een goed immuunsysteem.

Angst en paniek, hyperventilatie

Als de Nieren en het element Water niet in balans zijn kunnen er angsten ontstaan. Acupunctuur kan helpen deze angsten aan te pakken. Heb je al langdurig angstklachten verwacht dan niet dat je met een paar acupunctuurbehandelingen er bent. Dan heb je langduriger behandeling nodig. Kijk maar of het iets voor je is. Als de Nieren in balans zijn is er een goede basisenergie, een diepe ademhaling, een goede aarding of gronding en is er een sterke wil.

Gerelateerde pagina’s

Dit is de home page van Smooth Relief Acupunctuur Amsterdam: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/

Mirjam heeft ook een Massagetherapie website, want zij is ook geschoold als Massagetherapeut, hierin wordt zij ook gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars – Smooth Relief Massagetherapie Amsterdam: https://www.smoothrelief.com/massage-amsterdam

Zij geeft Acupunctuur en/of Massagetherapie (kan ook in combinatie) voor verlichting van stress of burn-out klachten, Zij heeft hier veel ervaring mee. Lees verder:  https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-burnout-amsterdam/

Door haar Massagetherapie opleiding heeft zij veel ervaring met emotioneel lichaamswerk en lichaamsgerichte therapie. Zij ontving veel therapeutische vakken en heeft jarenlange ervaring: https://www.smoothrelief.com/lichaamswerk-amsterdam/

Ook coaching en gesprekken zijn onderdeel van de behandeling. lees haar blog: Coaching – gesprekken – ademsessie- massage: https://www.smoothrelief.com/massage-therapie/coaching-ademen-massage-amsterdam/

Ademen is essentieel in het leven. Als Qigongdocent werkt Mirjam met adem. Ook tijdens de Massagetherapie is Ademcoachingbelangrijk. En is Massagetherapei te combineren met een ademsessie: https://www.smoothrelief.com/ademsessie-amsterdam/

Leef je met ADD/ ADHD? Dan is acupunctuur en/of massagetherapie het proberen waard. Kijk eens of het iets voor je is. Lees verder

Een luisterend oor

Mirjam heeft veel ervaring met behandeling van diverse emotionele klachten en zij staat klaar voor je. Ze kan goed luisteren. Ze heeft veel interesse in het behandelen van emotionele klachten. ‘We zijn ten slotte allen mensen en het hele spectrum aan emoties en gevoelens hoort daarbij. Problemen ontstaan voor een deel ook doordat deze emoties en gevoelens er niet mogen zijn, in de maatschappij niet, of door je omgeving of doordat jijzelf er een stempel op plakt van een negatieve emotie. In mijn hoofd zijn emoties niet negatief, maar horen ze bij ieder mens en zijn ze bedoeld om je iets te zeggen’.

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist en massagetherapeut en Chinese voedingsleer deskundige. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin.

Mirjam heeft goede therapeutische kwaliteiten. Zij heeft een stevige basis als therapeut, opgedaan tijdens haar opleiding aan de Academie voor Massage en Beweging, door vakken als emotioneel lichaamswerk – lichaamsgerichte therapie – therapeutische vorming. Van huis uit heeft Mirjam Psychologie en Filosofie gestudeerd aan de UvA.

Pagina specifiek over burn-out: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-burnout-amsterdam/

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam (vlakbij de Dam)

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur emotionele klachten Amsterdam?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Tarieven

– Acupunctuur emotionele klachten –

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui). Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.
© Copyright Smooth Relief