Qigong lessen

Qigong Amsterdam | Chi Kung Amsterdam

Qigong Amsterdam, Qigong lessen op het Ketelhuisplein te Amsterdam in Oud-West, vlakbij de Jordaan. Er worden doorlopende lessen gegeven wekelijks op de woensdagavond van 18.15-19.45.

Er zijn twee seizoenen sept-dec en jan-mei. Op de eerste les van het seizoen is er de mogelijkheid een proefles voor €10 te komen doen (maar niet bij de zomer workshop, daar betaal je meteen voor de hele workshop).

Er is elke zomer een Zomer Qigong workshop van vier keer, buiten, achterin het Vondelpark.

Door alle corona lockdowns was de groep heel klein geworden. Vanaf woensdag 13-9-2023 is er weer voldoende ruimte op onze nieuwe locatie, in de mooie grote dansstudio op Ketelhuisplein 45 in de Spiegelzaal. Ik ben zo blij met deze locatie! 🙂

Mijn wens is om weer een doorlopende groep te creëren om een goede Qi, lees: [Chi], oftewel levensenergie op te bouwen en te bestendigen.

Qigong is een bewegingsvorm of sport voor jong en oud afkomstig uit China en is onderdeel van Traditionele Chinese geneeskunde (TCG).

We strekken en sterken alle energiebanen. Voor opbouw van energie, meer balans in je leven, evenwicht in al je organen. Qigong helpt ook bij klachten, bijvoorbeeld tegen hoofdpijn, schouder-, nek- of onderrugklachten. Mij persoonlijk heeft het van mijn si-klachten afgeholpen.

Ook gaan we met de energie van de seizoenen mee, door de energiebanen gekoppeld aan het seizoen, door Qigong beoefening, aandacht te geven.

Qi, lees [Chi], oftewel levensenergie, bouw je niet zomaar op, maar leer je, of bouw je op door jarenlange Qigong beoefening.

De lessen zijn zowel geschikt als beginner, als dat je al lang Qigong beoefent en ervaren bent.

Mirjam van Huis is al 17 jaar Qigong docent. Ook is zij Acupuncturist en Massagetherapeut. Zij is al 22 jaar gevestigd met haar praktijk in Amsterdam Centrum (haar praktijk is op het Rokin).

Lees verder: ‘Wat is Qigong? ‘ en zie de praktische informatie van de cursus op mijn andere website (zie link onderaan).

Qigong Amsterdam

Zomer cursus Qigong Amsterdam- 4x achterin het Vondelpark woensdagavond 28/6, 5/7, 12/7, 19/7 2023

Data 30/6, 5/7, 12/7, 19/7. Je kunt je alleen opgeven voor de hele cursus. De 1e les verzamelen we bij de achteringang Amstelveenseweg bij het hek (bij het lange rechte fietspad) om 18.15 en lopen we gezamenlijk naar het veldje. De lessen zijn op woensdagen van 18.30-20.00. Kosten €80 voor de hele cursus (Het kan dus niet meer per keer!). Geef je op door Mirjam te mailen.

Opgeven bij Mirjam info@smoothrelief.com

Qigong Amsterdam – doorlopende cursus

  • Qigong cursus in Amsterdam, in de Spiegelzaal, Ketelhuisplein 45, op het Wilhelmina Gasthuisterrein te Oud-West, vlakbij het Centrum (het WG-terrein ligt tussen de Overtoom en de Kinkerstraat, vlakbij de Bilderdijkstraat).

Wekelijkse lessen op woensdagavonden van 18.15-19.45. (NB op de woensdag op deze locatie vanaf 13/9/23).

Doorlopende lessen.


Qigong (vergelijkbaar met Tai Chi) zijn langzame gezondheidsbewegingen die staand worden uitgevoerd. De gezondheidsoefeningen zijn gebaseerd op Tradione Chinese Geneekunde. De vorm is Shaolin qigong of medische qigong.

Qigong is een bewegingsvorm uit China die vergelijkbaar is met Tai Chi. Beiden gebruiken ze langzame bewegingen om de gezondheid te bevorderen. Het verschil met Tai Chi is dat je bij Tai Chi een vorm oftewel een reeks van bewegingen uit je hoofd leert. De bewegingen uit de Tai Chi zijn vaak afkomstig uit de martial arts. Qigong (Chi Kung) bestaat uit losse oefeningen die eenvoudig aan te leren, maar niet minder effectief zijn. De oefeningen uit de Qigong komen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en gaan over het sterken en strekken van energiebanen en energiepunten. De oefeningen volgen de seizoenen en gaan mee met elementen van ieder seizoen, dat zijn Hout – Vuur – Aarde – Metaal en Water.

Qigong beoefening is goed voor: het verbeteren van je energiepeil, een goede aarding, een betere ademhaling, een goede spijsvertering, organen in balans, een goed immuunsysteem, lekker in je vel, een goede doorstroming, soepele spieren en gewrichten, een betere conditie, meer balans, flexibiliteit en stabiliteit.

Qi (lees: [Chi]) betekent levensenergie en Gong betekent ‘werk’ of ‘oefening’. Door jarenlange wekelijkse Qigong beoefening kun je je levensenergie vergroten. De wekelijkse anderhalfuurs-lessen dragen daar zeker toe bij!

Je voelt al snel meer energie gedurende de lessen. Ook verdiepen de oefeningen je ademhaling. De lessen duren anderhalf uur, waarbij je zult merken dat het best je spieren en gewrichten aanspreekt. Toch is Qigong voor jong en oud en is het een vorm van sport die je tot op hoge leeftijd kunt beoefenen.

Docent Mirjam van Huis (1969) is acupuncturist. Zij verzorgt al 17 jaar Qigonglessen.

Praktische informatie over de cursus – nieuwe cursus 1e les/ proefles: wo 13-9-2023,  vooraf aanmelden bij Mirjam — meer informatie over de cursus op de volgende pagina: https://www.smoothrelief.com/shaolin-qigong/

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui). Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
© Copyright Smooth Relief