• Voedingsadvies-acupunctuur-Amsterdam

Ooracupunctuur of auriculaire acupunctuur

Ooracupunctuur of auriculaire acupunctuur

Wat is ooracupunctuur?

Bij ooracupunctuur krijg je oornaaldjes in je oor geprikt met een klein pleistertje erover heen, zodat de naaldjes een tijdje blijven zitten. De naaldjes blijven in je oor als je naar huis gaat (en heten dan ook verblijfsnaaldjes). Veel mensen kennen ooracupunctuur van de stoppen met roken behandeling of als behandeling bij het afvallen. Ook bij acupunctuur tegen hoge bloeddruk wordt ooracupunctuur toegepast. In principe is bij elke klacht ook ooracupunctuur mogelijk. In de praktijk van Mirjam van Huis krijg je zowel een algehele acupunctuur behandeling van 60 minuten, als de naaldjes in je oren mee naar huis. Mirjams ervaring is dat deze combinatie verreweg het beste resultaat geeft.

Ooracupunctuur in praktijk Smooth Relief van Mirjam van Huis

oornaaldjes

Bij de vorm van ooracupunctuur of auriculaire acupunctuur die Mirjam van Huis toepast worden er verblijfsnaaldjes in het oor geprikt aan het eind van een behandeling. Deze kunnen in het oor blijven zitten totdat ze na ongeveer een week vanzelf uit je oor vallen. Een oornaaldje is een rond metalen ringetje met een klein scherp puntje dat in het oor gaat. Daarover zit een huidkleurig pleistertje.

Bij Smooth Relief Acupunctuur Amsterdam wordt er eerst een algehele acupunctuur behandeling gegeven. Tijdens de laatste minuten van de behandeling worden de oornaaldjes ingebracht, zodat de behandeling extra lang doorwerkt na het consult, vooral als je de oornaaldjes dan thuis stimuleert door de oornaaldjes voorzichtig wat te masseren.

Gerepresenteerd als een omgekeerde foetus

ooracupunctuur AmsterdamOoracupunctuur dateert al van voor de jaartelling en werd gebruikt in het oude China. Sinds 1957 is er een revival in de acupunctuur. In ziekenhuizen in China wordt sinds die tijd ooracupunctuur veel gebruikt en worden nieuwe ooracupunctuur punten ontdekt.

In het oor is de hele mens gerepresenteerd met zijn/haar botten, spieren en organen, in de vorm van een foetus die met zijn hoofd naar beneden ligt. Bekende punten zijn: Pt Shenmen die goed helpen bij stress. Andere opmerkelijke punten zijn een aantal punten achter de oorschelp voor de behandeling van hoge bloeddruk (hypertensie).

Voor elke Chinese diagnose / ziektebeeld is behalve een puntcombinatie voor op het lijf ook puntcombinaties voor het oor voorhanden in de literatuur. Ooracupunctuur is daardoor een goede aanvulling op de normale acupunctuur behandeling.

Stoppen met roken en ooracupunctuur

De bekendste toepassing van ooracupunctuur is de behandeling die wordt aangewend bij het trachten te stoppen met roken. Ook hier is de ooracupunctuur een aanvulling op de gewone acupunctuur behandeling. Dus je komt voor behandeling in de praktijk en je krijgt oornaaldjes mee naar huis.

Bij stoppen met roken is de behandelingsfrequentie meestal de eerste zes weken 1x per week en daarna worden de behandelingen afgebouwd. Ooracupunctuur bij stoppen met roken helpt voor verschillende klachten die ontstaan door het stoppen met roken: stemmingswisselingen, onrust, slecht slapen, transpireren, detoxen, angst / paniek, concentratieproblemen, teveel eten, teveel drinken.

Behalve stoppen met roken zijn ook andere verslavingen te behandelen met behulp van acupunctuur en ooracupunctuur (alcohol, koffie, het afbouwen van medicijngebruik) te behandelen met behulp van de combinatie acupunctuur en ooracupunctuur. Let wel: afbouw van medicijngebruik is een zaak tussen jou en je behandelend arts, acupunctuur kan ondersteunend zijn in deze periode tegen de bijwerkingen van het afbouwen van de medicijnen.

Bedenk wel bij het stoppen met je veslaving – dat jij het uiteindelijk zelf moet doen en willen. Acupunctuur kan een goede steun daarbij zijn.

Zie ook pagina: Acupunctuur en Stoppen met roken

Afvallen en ooracupunctuur

ooracupunctuur Amsterdam

Ook hier geldt hetzelfde, je krijgt een algehele acupunctuur behandeling en oornaaldjes mee naar huis die je zelf kunt stimuleren door zelfmassage van je oor.

Er zijn punten voor mensen die een paar kilo kwijt willen, punten voor de emotie-eter en voor meer hormonaal gerelateerde kwalen, punten voor obesitas.

Naast de acupunctuur behandeling en de ooracupunctuur kan Mirjam van Huis samen met jou naar je voedingspatroon kijken vanuit de Chinese voedingsleer. Zie ook de pagina over Chinese voedingsleer. Op de volgende pagina staat alvast een Algemeen voedingsadvies. Neem contact op met Mirjam voor een voedingsadvies specifiek op jou afgestemd in combinatie met een acupunctuurbehandeling.

Zie ook pagina: Acupuntuur en afvallen

Mirjam van Huis, Ooracupunctuur Amsterdam

Praktijk in Amsterdam

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Tarieven Acupunctuur

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui). Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.
© Copyright Smooth Relief