• Voedingsadvies-acupunctuur-Amsterdam

Acupunctuur bij Tinnitus

Acupunctuur en Tinnitus

Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, is een lastige klacht waar veel mensen mee kampen in onze maatschappij. Het ontstaat vaak door harde muziek bij concerten, koptelefoons die te hard staan, industrielawaai etc. Of misschien ben je muzikant, of heb je ander werk waar je blootgesteld word aan harde geluiden.

De Chinese Traditionele Geneeskunde (TCG) maakt onderscheid tussen lage en hoge tonen tinnitus en behandelt door middel van Acupunctuur overeenkomstig het daarbij behorend Chinese patroon. Daarbij wordt onderkend dat stress, emoties en dieet van invloed kunnen zijn op tinnitus.

Acupunctuur kan verlichting bieden. Om je te helpen zijn een paar behandelingen niet genoeg, vaak is een langere behandelperiode nodig van wekelijkse of tweewekelijkse consulten. Acupunctuur is zeker het proberen waard!

Acupunctuur tinnitus Amsterdam

Hoge en lage tonen tinnitus

Trauma aan de oren uit zich vaak in hoge toon tinnitus. Maar hoge toon tinnitus, volgens de TCG, kan ook bij een patroon horen dat emotioneel en/of stress gerelateerd is. Vaak wordt het Lever patroon hiermee geassocieerd. Ook mensen met een kort lontje, of mensen die depressief zijn of op een andere wijze niet lekker in hun vel zitten, kunnen last hebben van deze vorm van tinnitus.

Lage toon tinnitus geeft vaak een laag en dof oorsuizen, soms ook in het hele hoofd. Het wordt geassocieerd met overwerk, maar ook met te veel seks. Het Chinese patroon met betrekking tot de Nier energie hoort hier bij. Vaak is er vermoeidheid, of uitputting. Ook bij het ouder worden wordt de Nier energie minder en kan deze vorm van tinnitus ontstaan. Soms gaat dit Chinees patroon van tinnitus trouwens toch gepaard met hoge tonen.

Een derde vorm van tinnitus is een knerpend geluid, alsof er sprinkhanen tjirpen. Dit ontstaat bij wat in de Chinese Traditionele Geneeskunde bekend staat als Damp of Slijm. Het kan te maken hebben met je dieet. Met onregelmatig eten en te vet en te veel eten. De heldere energie of Qi – spreek uit: [Chi] – kan daardoor het hoofd niet bereiken.

Ook de Long energie kan problemen geven en voor oorsuizen zorgen. Dit Chinese patroon kan ontstaan bij verdriet of rouw. Ook heb ik gezien in mijn praktijk dat deze vorm van tinnitus ontstond na het krijgen van een longontsteking / bij klachten aan het Long systeem.

Hoe vaak behandelen?

Zoals hierboven beschreven adviseer ik je een wat langduriger traject in te gaan. Ik hanteer pakketten van wekelijkse of tweewekelijkse behandeltrajecten (zie onderaan deze pagina onder: ‘Tarieven’). Ik raad aan echt even de tijd te nemen voor behandeling.

Massagetherapie aanvullend op de behandeling

Naast de Acupunctuur behandeling is een Keel Massage/ behandeling van het nek- en halsgebied een goede aanvulling – Mirjam is ook massagetherapeut – lees hierover: https://www.smoothrelief.com/massage-therapie/keel-massage-amsterdam/

Acupuncturist Mirjam van Huis

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist, massagetherapeut en Chinese voedingsleer deskundige. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin.

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam (vlakbij de Dam)

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur Tinnitus Amsterdam?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Tarieven

De acupunctuur behandeling werkt holistisch en is te combineren met aanpak van bijvoorbeeld de volgende onderwerpen: slapeloosheid ▪︎ stress of burn-out ▪︎ emotionele klachten ▪︎ whiplash ▪︎ rugpijn ▪︎ vermoeidheid

– Acupunctuur Tinnitus Amsterdam –

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui). Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

1 + 2 = ?

© Copyright Smooth Relief