Voedingsadvies vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde

Chinese voedingsleer

Er zijn tal van redenen waarom je je voedingspatroon zou willen verbeteren. En wie wil nou niet een evenwichtig voedingspatroon, waarmee je gezond oud kunt worden?

Redenen om een voedingsadvies naast de acupunctuurbehandeling te vragen kunnen zijn:

 • als je wilt groeien naar een volwaardig en gezond voedingspatroon
 • overgewicht, afvallen
 • hypertensie
 • hoog cholesterol
 • diabetes
 • hypothyroïdie (trage schildklier)
 • ondergewicht
 • maag- darmklachten, prikkelbare darm
 • voedselallergieën, coeliakie
 • vermoeidheidsklachten
 • artritis/artrose/reuma
 • slechte eet- en drinkgewoonten (inname van teveel vet, vlees, suiker, zout, kant- en klaarproducten, koffie, alcohol, tabak, medicijnen)
 • een chronische onderliggende ziekte
 • heel veel andere klachten en aandoeningen

Of misschien vind je het gewoon fijn om met gezonde voeding bezig te zijn.

Wat is dat, een voedingsadvies vanuit de Chinese voedingsleer?

Welnu, het betekent niet dat je alleen maar rijst / Chinees eten hoeft te nuttigen (behalve als je dat lekker vindt). We gaan juist op zoek naar voeding die jij lekker vindt en die bij je past. Een voedingsadvies vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde betekent dat er een diagnose wordt gesteld vanuit de acupunctuur. Gedurende een aantal behandelingen wordt onderzocht welke Chinese conditie je hebt. Voor jouw Chinese conditie krijg je een acupunctuur behandeling, met een persoonlijk voedingsadvies dat daarop aansluit.

Vaak begin ik met je te vragen om 2 weken lang op te schrijven wat je eet, drinkt en hoe laat je dat doet en wat voor porties, zodat we inzicht krijgen in je voedingspatroon. Vervolgens probeer ik je te inspireren om voedingsmiddelen te gebruiken die volgens jouw Chinese conditie bij je passen en vraag ik je te variëren met je eetgewoonten. Het is zeker niet alleen een lijst wat je allemaal niet mag, maar juist een lijst van voedingsmiddelen om uit te proberen.

PAKKET 7X MET 6 VOEDINGSTEKSTEN

Het idee is dat ik wat uitgebreider – door middel van 6 teksten – mijn kennis over voeding met je doorneem en aan je doorgeef.

– ‘Where East meets West’ – Chinese voedingsleer in combinatie met alternatieve voeding. Een pakket van 7x, eerste consult is intake + persoonlijke Chinese diagnose en daarna de consulten waarbij ik 6 voedingsteksten bespreek.

Onderwerpen voedingsteksten: 1. Granen / De 5 smaken en volgens de seizoenen 2. Groenten / energetica / moeite met verteren / kruiden tegen damp 3. Dranken en soepen / Eiwitten 4. Ontbijt lunch diner tussendoortjes / de moderne wereld: zoet, vet, zout en frituur cravings /suikerwijzer 5. Vetten / cholesterol / minder dierlijk voedsel 6. Maaltijd preppen en maaltijden voor onderweg, geen plastic/ vitaminen / mineralen.

De teksten nemen per keer een half uur van de behandeling in beslag.

Tarieven Pakket 7x Acupunctuur met voedingsteksten: 75 minuten – € 97 per keer, of Pakket 7x alleen Voedingsleer consulten met voedingsteksten: €50 per consult (NB De acupunctuur valt onder de vergoedingen van de zorgverzekeraar). De frequentie van de consulten kunnen we bespreken. Kan van 1x per week tot 1x per maand zijn.

Behalve het 7x pakket met voedingsteksten, zijn kleinere voedingsadviezen mogelijk tijdens de acupunctuur behandelingen, vraag hierom aan Mirjam.

Mirjam van Huis acupuncturist

Mirjam van Huis (1969) is acupuncturist en Chinese voedingsleer deskundige. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft haar praktijk op het Rokin. Zij is een gedreven persoon en zij vind het heerlijk je te inspireren voor een gezonde en lekkere levensstijl met daar bijbehorende eetgewoonten.

Zie op onderstaande pagina alvast een algemeen voedingsadvies, dan kun je zien hoe een voedingsadvies vanuit de Chinese geneeskunde eruit ziet:

https://www.smoothrelief.com/algemeen-voedingsadvies/

Lees Blog Mirjam: ‘De vijf smaken uit de Chinese voedingsleer’

En de blogs:

‘De smaak van de winter – de zoutige smaak’

‘De smaak van de lente – de zure smaak’

‘De smaak van de zomer – de bittere smaak’

‘De smaak van de nazomer – de zoete en neutrale smaak’

’De smaak van de herfst – de scherpe smaak’

En zie:

http://www.smoothrelief.com/chinese-voedingsleer/

Reviews

‘Ik ben bij Mirjam in behandeling (Acupunctuur) voor maag- en darmklachten. Na elke maaltijd was ik doodmoe en lag in de namiddag al op de bank. Na enige behandelingen en voedingsadvies voel ik mij een stuk beter, ik heb energie voor de hele dag! en kan zelfs s avonds nog dingen ondernemen . Ze luister elke keer naar mijn klachten en past de behandeling daar op aan … Klasse en beslist een aanrader’.

‘Mirjam is zeer effectief bij buikklachten met uitgebreid advies en acupunctuur gecombineerd’.

Vergoeding zorgverzekering

Informeer welke verzekeringen vergoeden! Aanvullende polissen vergoeden mijn consult (zowel voor Acupunctuur als Massage therapie) als Natuurgeneeskunde voor gemiddeld 50%-100% van 12 à 16 behandelingen. Géén doktersverwijzing nodig. Ik ben lid van de Zhong voor Acupunctuur, lidnr 2018085 en VNT; Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten, licentienr. 04069 en ik ben lid van het KAB (overkoepelende organisatie).

NB. Natuurgeneeskunde zit in het aanvullende pakket van de zorgverzekering, consulten gaan daarom niet van je eigen risico af.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Massage therapie Amsterdam

– Voedingsadvies Amsterdam –

Voedingsadvies-Amsterdam

Contactgegevens

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui).  Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage onder de Bijenkorf op de Dam of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed als Acupunctuur, lid Zhong of Natuurgeneeskunde, lid VNT.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’.

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
© Copyright Smooth Relief