• Voedingsadvies-acupunctuur-Amsterdam

Voedingsadviezen vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde

Chinese voedingsleer

Goede voeding. Een ieder die je het vraagt zegt meestal: ‘Ik eet gezond’. Het belang van jezelf voeden is tot op zekere hoogte voor eenieder wel duidelijk. Soms kan het goed zijn om voedingsadviezen te ontvangen. Dat kan inspirerend zijn en leuk! De adviezen zijn toepasbaar op iedere leefwijze, elke keuken of cultuur, of je nu flextariër, vegetariër of veganist bent, of dat op een verantwoorde manier wilt worden.

Chinese voedingsleer past in de eeuwenoude traditie van de Chinese geneeskunde. Mirjam van Huis, acupuncturist, heeft hier veel ervaring mee. De vijf elementen leer, waarin de elementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water vormt de basis voor de diagnose van de Chinese conditie die je hebt. (Ben je bijvoorbeeld een Aarde type? et cetera..). Elk element is actief in een bepaald seizoen en is verbonden aan een smaak (zuur, bitter, zoet en neutraal, scherp en zoutig). De vijf elementen voeding is de basis van de adviezen van Mirjam in combinatie met westerse Natuurvoeding.

Mirjam: ‘Je krijgt een advies met Chinese diagnose op maat, aangevuld met mijn kennis in de vorm van zes teksten van Chinese voedingsleer in combinatie met Westerse Natuurvoeding. Je kunt langskomen uit interesse, ter inspiratie. Maar ook voor je darmklachten of een andere medische klacht. Volwaardige voeding zorgt dat je lichaamsenergie gaat stromen en zorgt dat je kunt aarden. Je voelt je meer in balans. Een levensstijl, gezond en lekker, vermindert stress en draagt bij aan geluk’.

Voor iedereen

Chinese voedingsleer is voor iedereen toepasbaar, in iedere cultuur en met elk voedingspatroon.

Houd je van de Franse of Italiaanse keuken? De mediterrane keuken? De Aziatische keuken? Wokken? De Indonesische keuken? Of gewoon Hollandse pot? Of een mix van dit alles?

Eet je vegetarisch? Veganistisch? Of toch liever wel af en toe wat vlees?

De voedingsadviezen vanuit de Chinese geneeskunde passen in elk dieet en zijn geschikt voor ieder persoon. Het is een levenswijze in plaats van een dieet of hype.

Wat houd het in?

Gebruik je gezond verstand. Gebruik je zintuigen, proef, kijk, voel wat bij je past.

Mirjam van Huis combineert kennis van voedingsleer in de Chinese geneeskunde met inzichten uit de westerse alternatieve voedingsleer.

Voorop staat leven met de seizoenen en de producten die er dan op de markt zijn.

De vijf elementenleer met de vijf smaken staan centraal. Dit zijn de elementen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Met de bijbehorende smaken: zuur, bitter, zoet en neutraal, scherp en zoutig.

De smaak ‘Umami’ kan nog een zesde smaak zijn die een vleesachtige sensatie geeft, van zowel dierlijke als van plantaardige producten.

Het Aarde element is de basis, met het eten van warme groenten en granen van de neutrale en zoetige smaak (meer het zoet van groenten, niet zozeer van suiker), aangevuld met kleine beetjes van de andere smaken van de vijf elementen leer.

Al naar gelang je Chinese conditie, kun je bepaalde smaken aanvullen in je dagelijkse voeding. Ben jij een Hout type? Vuur type? Aarde type? Of meer Metaal of Water type? Mirjam gebruikt haar kennis als acupuncturist om je hierin te adviseren.

Het Qing Dan dieet staat centraal – het dieet van de heldere smaak – vrij flauw (dus weinig zout) en weinig gekruid, zodat je de smaak van de verschillende groenten en andere voedingsproducten goed kunt proeven en leert waarderen.

Daarnaast heeft zij kennis van meer kruidige keukens, zoals van de Indonesische keuken.

Mirjam propageert het eten kleine beetjes vlees en vis en een aantal dagen vegetarisch (zij is flextariër). Maar zij heeft ook kennis van de vegetarische en veganistische keuken.

Verbeterde energie door voeding

Door beter inzicht te krijgen in je voedingspatroon. Door meer plezier in koken & eten te krijgen. Door te vertrouwen op je intuïtie. Door inspiratie. Door jezelf goed te voeden en te genieten van je eten. Daardoor gaat je energie meer stromen en wordt je vreugdevoller en minder gestrest, en helpt voeding je het leven meer aan te gaan.

Specialisatie darmklachten

Mirjam is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met darmklachten (spastische darm, maar ook andere vormen van darmklachten), met behulp van acupunctuur en voedingsadviezen. Lees verder: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-spastische-darm-amsterdam/

Mirjam is ook Qigong docent (= een soort Tai Chi)

Mirjam is Qigong docent waardoor zij, behalve met vijf elementen voeding, door middel van beweging leeft met de seizoenen. De vijf elementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water horen elk bij een seizoen: lente, zomer, nazomer, herfst en winter. Elk seizoen staat er een ander element centraal, er zijn daarbij andere energiebanen actief en zijn andere smaken belangrijk. Door Qigong en  qigong-meditatie creëer je een open mind, stel je de zintuigen open en leg je contact met het hogere. De achterliggende filosofie is gebaseerd op het Taoïsme  (tegenwoordig ook wel Daoïsme genaamd) – volg je weg, leef met de natuur, de kosmos. Verantwoord en duurzaam leven passen goed in dit plaatje.

Mocht je interesse hebben in de Qigong cursus in Amsterdam (donderdagavond om de week), lees verder: https://www.smoothrelief.com/shaolin-qigong

Ook biedt Mirjam een Online cursus Chinese voedingsleer: ‘De 5 smaken’ en ‘Schrijven & Voeding’ – binnenkort aangeboden. Meer informatie hierover zie: Online cursus Chinese voedingsleer

Consulten persoonlijk voedingsadvies

Eerste consult met intake: 75 min €98

Vervolgconsulten

Telefonische voedingsadviezen, of online Zoom consulten zijn mogelijk.

30 min – €55

45 min – €69

60 min € 85

Acupunctuur en voedingsadvies combinatie (Mirjam is lid van Zhong, de acupunctuur wordt wel vergoed).

75 min – € 98

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam (vlakbij de Dam)

Wie ben ik?

Mijn naam is Mirjam van Huis (1969). Ik ben vooral acupuncturist. Van huis uit ben ik massagetherapeut – hierdoor heb ik een goede therapeutische basis, met veel kennis over lichaamsgerichte therapie. Ooit heb ik 4 jaar Psychologie en Filosofie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Ik heb drie jaar met mijn familie in Indonesië gewoond tijdens mijn puberteit. Dit heeft veel invloed gehad op wie ik ben en op de weg die ik in mijn leven ben ingeslagen. Nog steeds heb ik veel contact met de Indonesische cultuur. Ik spreek Indonesisch en heb een liefde voor Aziatisch koken. Ik heb een internationale familie, veel ontwikkelingssamenwerkers, die overal hebben gezeten. Ik kom uit een wetenschappelijke familie, met ouders in exacte wetenschap, natuurkunde, sterrenkunde, biochemie. Ik ben opgegroeid met bewustwording van natuurkundige fenomenen.

Ik heb Italiaanse roots en houd van de mediterrane keuken. Ook houd ik van de Hollandse keuken. Ik deel met mijn partner de passie voor voeding en koken, in mijn relatie is praten en denken over eten heel belangrijk en ook het bereiden natuurlijk, smaken combineren & inspiratie opdoen, liefde gaat door de maag.

Ik heb zelf darmklachten / prikkelbare darm syndroom en begeleid graag cliënten met behulp van acupunctuur en voeding met darmklachten.

Daarnaast zijn de voedingsadviezen beschikbaar vanuit de Chinese geneeskunde voor iedereen die geïnspireerd wil raken voor het verbeteren van zijn / haar voedingspatroon. En zijn adviezen mogelijk ter ondersteuning en verlichten bij een onderliggende medische klacht.

Redenen voor ondersteuning en advies voor verbetering van je dieet:

 • als je wilt groeien naar een volwaardig en gezond voedingspatroon
 • overgewicht, afvallen
 • hypertensie
 • hoog cholesterol
 • diabetes
 • hypothyroïdie (trage schildklier)
 • ondergewicht
 • maag- darmklachten, prikkelbare darm
 • voedselallergieën, coeliakie
 • vermoeidheidsklachten
 • artritis/artrose/reuma
 • slechte eet- en drinkgewoonten (inname van teveel vet, vlees, suiker, zout, kant- en klaarproducten, koffie, alcohol, tabak, medicijnen)
 • een chronische onderliggende ziekte
 • heel veel andere klachten en aandoeningen
 • Of misschien vind je het gewoon fijn om met gezonde voeding bezig te zijn.

Zie op onderstaande pagina alvast een algemeen voedingsadvies, dan kun je zien hoe een voedingsadvies vanuit de Chinese geneeskunde eruit ziet:

https://www.smoothrelief.com/algemeen-voedingsadvies/

Voedings blogs Mirjam van Huis

‘De smaak van de winter – de zoutige smaak’  (element Water)

‘De smaak van de lente – de zure smaak’ (element Hout)

‘De smaak van de zomer – de bittere smaak’ (element Vuur)

‘De smaak van de nazomer – de zoete en neutrale smaak’ (element Aarde)

’De smaak van de herfst – de scherpe smaak’ (element Metaal)

Mirjam van Huis acupuncturist

Mirjam van Huis (1969) is acupuncturist en Chinese voedingsleer deskundige. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft haar praktijk op het Rokin. Zij is een gedreven persoon en zij vind het heerlijk je te inspireren voor een gezonde en lekkere levensstijl met daar bijbehorende eetgewoonten.

Reviews

‘Ik ben bij Mirjam in behandeling (Acupunctuur) voor maag- en darmklachten. Na elke maaltijd was ik doodmoe en lag in de namiddag al op de bank. Na enige behandelingen en voedingsadvies voel ik mij een stuk beter, ik heb energie voor de hele dag! en kan zelfs s avonds nog dingen ondernemen . Ze luister elke keer naar mijn klachten en past de behandeling daar op aan … Klasse en beslist een aanrader’.

‘Mirjam is zeer effectief bij buikklachten met uitgebreid advies en acupunctuur gecombineerd’.

Geinteresseerd geraakt? Maak een afspraak.

Geef je van te voren door aan Mirjam als je het pakket van 7x voedingsadviezen wilt aangaan?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Massage therapie Amsterdam

– Voedingsadvies Amsterdam –

vijf elementen voeding

Contactgegevens

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Nieuwsbrief - Workshops Schrijven & Voeding - Chinese voedingsleer

Subscribe

* indicates required
Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui).  Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (Manuele geneeskunde/ LVNT Massagetherapeut, 24607: behandeling overige alternatieve bewegingstherapie).

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’.

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
© Copyright Smooth Relief