• Voedingsadvies-acupunctuur-Amsterdam

Acupunctuur bij Darmklachten

Acupunctuur bij spastische darm en andere darmklachten

Leven met een spastische darm of andere darmklachten. Je weet vaak niet anders. Je hebt alles al uit geprobeerd, verschillende therapieën, diëten en middeltjes. Wat kan acupunctuur voor je betekenen?

Mirjam is acupuncturist en zelf ook ervaringsdeskundige: ‘Mijn darmklachten-cliënten hebben vaak zelf al veel kennis in huis door alles wat ze al aan hun klachten hebben gedaan, vooral als ik mijn Chinese voedingsleer in combinatie met Natuurvoeding bespreek, merk ik dat’ Mirjam geeft in een half uur extra tijd voedingsadviezen aan, vraag hierom als je geïnteresseerd bent.

De acupunctuur werkt over het algemeen goed bij darmklachten, ik begin vaak met wekelijkse of tweewekelijkse behandelingen, daarna ga ik over naar maandelijks een onderhoudsbehandeling. Ik raad vaak aan niet te snel te stoppen. Klachten zijn vaak chronisch, waardoor er langere tijd behandeling nodig is. Ook de aanvulling met voedingsteksten kan waardevol zijn.

Mijzelf heeft Acupunctuur èn Chinese voedingsleer in combinatie met Natuurvoeding me enorm geholpen bij mijn darmklachten. Ook beoefen ik Qigong (Chi Kung) en geef ook les hierin (op donderdagavonden lees: Qigong lessen), dit is een bewegingsvorm uit China om energiebanen te strekken en te sterken en dat uitgaat van de Chinese geneeskunde.

‘Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) in de vorm van Acupunctuur, Voedingleer en Qigong is iets waar ik achter sta en wat ik graag doorgeef aan anderen’.

Mirjam van Huis houdt praktijk op het Rokin te Amsterdam. Zij heeft 23 jaar praktijkervaring in haar praktijk: Smooth Relief Acupunctuur en Massagetherapie.

Acupunctuur darmklachten Amsterdam

Darmklachten

Darmklachten, een lastig probleem, dat je al van jongst af aan kunt hebben. De vertering werkt niet goed. Er is diarree of losse ontlasting, constipatie / obstipatie, vette ontlasting, onverteerde voedselresten in de ontlasting, opgeblazen buik, gas, winderigheid en veelal buikkrampen en buikpijn. Vaak zijn er allerlei voedselintoleranties, of er is voedsel dat moeilijk verdragen wordt.

Helpt acupunctuur bij darmklachten?

Acupunctuur kan op verschillende manieren helpen. Er zijn verschillende acupunctuur puntcombinaties voor verschillende klachten en je kunt verschillende Chinese condities hebben bij eenzelfde klacht. Welke Chinese conditie je hebt wordt onderzocht in het vraaggesprek tijdens de intake en met behulp van pols- en tong diagnose. (De anamnese). Er wordt behandeld op de, in dit geval darmklacht en op je onderliggende Chinese conditie.

Acupunctuur kan verlichting geven bij:

Diarree

  •     Er zijn puntcombinaties voor acute diarree, als je bijvoorbeeld iets verkeerd gegeten hebt, of ontstaan door: koude, damphitte, of voedselretentie.
  •     Er zijn puntcombinaties voor chronische dunne ontlasting of diarree. Het kan zijn dat de maag/milt (lees: vertering) zwak is, ook kan nier yang zwak zijn (dan is er veel koude), er is dan ochtenddiarree, men moet dan s ochtends meteen bij het opstaan haasten naar de wc.

Constipatie / obstipatie

In de Chinese geneeskunde noemt men iets al zo als men niet dagelijks naar de wc kan, of als het moeilijk naar buiten gaat.

Er zijn puntcombinaties voor:

  •     Droge ontlasting door hitte.
  •     Keutelige ontlasting bij lever qi stagnatie: bij boosheid, frustratie, een emotionele periode of depressie.
  •     Als er geen energie genoeg is om de ontlasting naar buiten te duwen, niet genoeg peristaltiek.
  •     Verstopping door koude in het lichaam.

Aambeien

Er zijn puntcombinaties voor aambeien.

Buikpijn

Er zijn puntcombinaties voor buikpijn, buikkrampen en voor pijn in het algemeen.

Opgeblazenheid, gas, windergheid

Er zijn puntcombinaties voor een opgeblazen buik.

Emoties en darmklachten

Er zijn puntcombinaties voor:

  • De Lever (lees: emoties) die de Maag aanvalt – er ontstaat dan boeren, oprispingen zuur, misselijkheid of zelf braken.
  • De Lever (lees: emoties) die de Milt aanvalt – er ontstaat dan diarree.

Spastische darm / PDS /IBS

Afwisselende puntcombinaties zoals hierboven beschreven, net wat er speelt. Daarnaast werken aan stressreductie en ontspanning met behulp van acupunctuur en lifestyle adviezen. Mirjam is behalve gediplomeerd acupuncturist en massagetherapeut ervaringsdeskundige op dit gebied.

Lees ook Mirjams’  blog: acupunctuur-pds

Ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa

Ook bij deze ziekten kan acupunctuur ingezet worden.

De behandeling

Tijdens de eerste behandeling met intake is er ruimte voor je verhaal. En worden er veel vragen aan je gesteld om je Chinese diagnose en de puntcombinatie te bepalen. Er wordt meteen de eerste behandeling al naaldjes gezet. Voor de diagnose heb ik de hele intake behandeling nodig. Tijdens de vervolg behandelingen gaan we verder met de voedingsadviezen, als je hier open voor staat.

Aanvullende persoonlijke voedingsadviezen vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde

Als aanvulling op een acupunctuur behandeling geeft Mirjam van Huis voedingsadviezen vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze kunnen een waardevolle aanvulling zijn en helpen bij je darmklachten en je Chinese conditie. Losse voedingsadviezen of ik combinatie met acupunctuur.

Lees verder over Mirjams’ voedingsadviezen: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/voedingsadvies-amsterdam/

Ook biedt Mirjam een Online cursus Chinese voedingsleer: ‘Verteerbaar maken van voeding bij gevoelige darmen’,  ‘De 5 smaken’ en ‘Schrijven & Voeding’ – binnenkort aangeboden. Meer informatie hierover zie: Online cursus Chinese voedingsleer

Buikmassage

Een diepe buikmassage met behulp van Deep Tissue Massage en Acupressuur kan verlichtend werken. (Meer info over massagetherapie zie verder op deze site). Als aanvulling op de acupunctuur behandeling, of apart geboekt. Mirjam van Huis is behalve acupuncturist, massagetherapeut en is afgestudeerd aan een vierjarige Massagetherapie opleiding op HBO niveau, de Academie voor Massage en Beweging te Amsterdam.

Mirjam van Huis (1969)

heeft een praktijk sinds 2001. Haar praktijk is gevestigd op het Rokin te Amsterdam (twee tramhaltes van Amsterdam Centraal Station). Zij heeft veel ervaring met darmklachten in haar praktijk, maar is ook ervaringsdeskundige. Zij staat klaar om je te helpen, zodat je leven weer lekker gaat lopen en je goed leert omgaan met je chronische darmklacht.

Zij is afgestudeerd aan de acupunctuur opleiding op HBO niveau: Shenzhou te Amsterdam. Daarnaast heeft zij de jaaropleiding Chinese voedingsleer op Qing Bai te Amersfoort gevolgd.

Reviews

‘Ik ben bij Mirjam in behandeling (Acupunctuur) voor maag- en darmklachten. Na elke maaltijd was ik doodmoe en lag in de namiddag al op de bank. Na enige behandelingen en voedingsadvies voel ik mij een stuk beter, ik heb energie voor de hele dag! en kan zelfs s avonds nog dingen ondernemen . Ze luister elke keer naar mijn klachten en past de behandeling daar op aan … Klasse en beslist een aanrader’.

‘Mirjam is zeer effectief bij buikklachten met uitgebreid advies en acupunctuur gecombineerd’.

 

Tarieven

Behandelingen kunnen wekelijks, tweewekelijks, of 1x per maand zijn.

Zie: Tarieven Acupunctuur

Vergoeding door zorgverzekering

Informeer welke verzekeringen vergoeden! Aanvullende polissen vergoeden mijn consult gedeeltelijk. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Géén doktersverwijzing nodig.

NB. Behandelingen zitten in het aanvullende pakket van de zorgverzekering, consulten gaan daarom niet van je eigen risico af.

Interesse in een acupunctuur behandeling met of zonder persoonlijk Chinees voedingsadvies? Maak gerust een afspraak!

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam (vlakbij de Dam)

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur spastische darm Amsterdam?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Tarieven

– Smooth Relief Acupunctuur spastische darm Amsterdam –

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui). Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.
© Copyright Smooth Relief