• Voedingsadvies-acupunctuur-Amsterdam

Acupunctuur Burnout

Acupunctuur Burnout

Een burn-out krijgen is vaak een breekpunt in je leven. Je kunt niet op dezelfde voet verder – want daar kreeg je je burn-out van – dus er moet structureel iets veranderen. Hoe pak je dat aan?

Ik zie het vaak in mijn praktijk. Mensen die soms maanden-, jarenlang heel hard hebben gewerkt! En dan, schijnbaar ineens, knapt er iets van binnen en kom je thuis te zitten. Je hebt een burn-out. De oorzaak ligt veelal hierin dat zowel op het werk als in de privésfeer allerlei dingen tegelijkertijd kunnen gebeuren, een samenloop van omstandigheden dus, meestal emotioneel, die je teveel wordt. Ook een neiging tot perfectionisme, of geen nee kunnen zeggen dragen bij aan het ontstaan van een burn-out.

Burn-out of overspannenheid is een heftige reactie van het lichaam op langdurige stress. De stresshormoon cortisol levels zijn te lang te hoog geweest en de bijnieren draaien overuren. Kortom, het wordt even teveel. Na een periode van rust wordt er aan je getrokken om je werk weer te gaan opbouwen. Er is een heel team van mensen op de been om je daarbij te ondersteunen: de bedrijfsarts, psycholoog, coach en wellicht de acupuncturist en/of massagetherapeut.

Met behulp van acupunctuur, in combinatie met / of alleen massagetherapie kan ik je ondersteunen. In de eerste periode werk ik met behulp van acupunctuur om de ergste stress en vermoeidheid tegen te gaan. Tijdens de opbouwfase naar werk, staat de acupunctuur behandeling in het teken van het balanceren van lichaam en geest en het begeleiden bij de stapjes vooruit en de terugvalletjes wanneer je steeds een aantal uren meer gaat werken. Dit opbouwproces naar werk gaat in een golvende lijn omhoog, met pieken en dalen – en dan kan je goed acupunctuur gebruiken.

Het is een hele klus, die weg terug omhoog. Want, waar ligt je nieuwe grens? En, weer over je grenzen gaan – met een te hoog stress level – dat wil je uiteraard vermijden. Tijdens de behandeling kun je rekenen op een aandachtig luisterend oor. Ik heb vele burn-out klanten behandeld gedurende mijn 23 jaar (sinds 2001) praktijkvoering. En uiteindelijk, als je doorzet, zal je zien dat je geleerd hebt van deze crisis. Misschien nu nog niet, maar dat moment komt, geloof me. Ik wil je graag in dit proces ondersteunen.

Wat Smooth Relief Acupunctuur kan bieden is ondersteuning bij

 • Verlaging van stresslevels om lichaam en geest weer te balanceren.
 • Het reguleren van slaapproblemen.
 • Omgaan met angst en paniek.
 • Hyperventilatie.
 • Hartkloppingen, druk op de borst
 • Tintelingen in ledematen
 • Oorsuizen
 • Voor het reguleren van boosheid wordt er op de Levermeridiaan geprikt.
 • Gevoelens van gedeprimeerdheid.
 • Piekeren, malen, teveel nadenken.
 • Verwerking van rouw of verdriet
 • Om weer ‘in je lijf te zakken’ oftewel: te aarden.
 • Ontspanning brengen.

Zowel de fysieke als mentale / emotionele kanten van de burn-out worden meegenomen in de behandeling. Met als doel niet meer overspannen te zijn en niet meer overspannen te worden in de toekomst.

Behalve Acupunctuur is ook Massagetherapie mogelijk of een combinatiebehandeling van Acupunctuur en Massage.

Gerelateerde pagina’s

Kijk eens op de hoofdpagina Acupunctuur Amsterdam van praktijk Smooth Relief: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/

Mirjam van Huis  is tevens massagetherapeut, zie haar andere website:  Smooth Relief Massagetherapie Amsterdam: https://www.smoothrelief.com/massage-amsterdam

Acupunctuur verlicht emotionele klachten – vanuit de Chinese geneeswijzen horen verschillende organen/ energiebanen bij verschillende emoties. Lees verder: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-emotionele-klachten/

Mirjam is op haar Massagetherapie opleiding geschoold in emotioneel lichaamswerk, oftewel lichaamsgerichte therapie: https://www.smoothrelief.com/lichaamswerk-amsterdam/

Lees Mirjams’ blog: Coaching – gesprekken – ademsessie- massage: https://www.smoothrelief.com/massage-therapie/coaching-ademen-massage-amsterdam/

Ook ademtechnieken passen in het pakket: Ademcoach / ademsessie: https://www.smoothrelief.com/ademsessie-amsterdam/

Vaak beginnen mensen met wekelijkse of tweewekelijkse acupunctuur behandelingen. Als de ergste stresslevels weg zijn komt men vaak elke 3 a 4 weken, ter ondersteuning voor een wat langere periode. Soms stapt men dan over op Massagetherapie.

Mirjam van Huis, Smooth Relief Amsterdam

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist, massagetherapeut en Chinese voedingsleer deskundige. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin.

Tarieven

Voor Rokin 91, Amsterdam zie: Acupunctuur Amsterdam

Vergoeding zorgverzekering

Informeer welke verzekeringen vergoeden! Aanvullende polissen vergoeden mijn consult gedeeltelijk. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

NB. Behandelingen zitten in het aanvullende pakket van de zorgverzekering, consulten gaan daarom niet van je eigen risico af.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Massage therapie Amsterdam

– Acupunctuur Burnout Amsterdam –

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Graag aangeven als het om de praktijk in Castricum gaat.

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui). Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.
© Copyright Smooth Relief