• Voedingsadvies-acupunctuur-Amsterdam

Online cursus Chinese voedingsleer

Agenda / online Voeding & Schrijven workshops – voeding gezien vanuit de Chinese geneeskunde – verwacht:

  • Nog geen planning

De workshops worden gegeven op dinsdagen van 18.30-21.00 via Zoom.

Online cursus Chinese voedingsleer: Workshop: ‘De vijf smaken’

‘In de online workshop: ‘De vijf smaken’ gaan we in op de vijf smaken uit de Chinese voedingsleer. Dat zijn: zoet en neutraal, scherp, zoutig, zuur en bitter. De smaken zijn verbonden met de vijf elementen, ze volgen de seizoenen, bevatten ook vijf kleuren en worden vertegenwoordigd door verschillende energiebanen of meridianen. Behalve hoe iets proeft is belangrijk wat het voedingsproduct doet voor je lichaam & geest. Dus hoe het smaakt én verteert.’

Opgeven: stuur mij een mail met als titel: Aanmelden Voedingsworkshop, naar: info@smoothrelief.com

Meer informatie over de workshops Schrijven & Voeding:

Lees verder:

De cursus Chinese voedingsleer  heeft een schrijfgedeelte en een lezing gedeelte. Vanuit Creatief Schrijven – Mirjam is gecertificeerd schrijfcoach – brengen we een bewustwordingsproces over voeding op gang. We schrijven voor en na de lezing over Chinese voedingsleer, dit maakt de cursus leuk en interessant.

In de Chinese voedingsleer lezing deel ik mijn kennis als acupuncturist en als Chinese voedingsleerdeskundige. Ik heb naast mijn uitgebreide acupunctuur opleiding aan Shenzhou te Amsterdam, de jaaropleiding Chinese voedingsleer aan de acupunctuur opleiding Qing Bai te Amersfoort gedaan. In de cursus combineer ik Chinese voedingsleer, natuurvoeding en westerse voedingsleer.

Chinese voedingsleer past in ieders voedingspatroon, uit welke cultuur dan ook en is geschikt als je flextariër (eten met kleine beetjes vlees en vis), vegetariër, veganist of als je een vlees- en vis eter bent. Ook sluiten de workshops aan bij mensen met darmklachten. Mirjam is ervaringsdeskundige op dit gebied en geeft als acupuncturist acupunctuur behandelingen voor deze klachten, in combinatie met individuele voedingsadviezen (zie pagina: acupunctuur en darmklachten).

Deze cursus gaat uit van algemene voedingsadviezen, voor een ieder toepasbaar.

Veel (schrijf) plezier en inspiratie toegewenst op de cursus!

Meer info over Mirjams’ Chinese voedingsleer adviezen: Voedingsadvies Amsterdam

online cursus Chinese voedingsleer

Reviews

Ypy: ‘Schrijven over voeding maakt me bewust van de balans van goed voor mezelf zorgen en genieten. En dat het belangrijk is om met aandacht een maaltijd voor te bereiden. Even de tijd nemen en met aandacht geeft rust en harmonie’.

Ilse: ‘Een verrassende combinatie van theorie over Chinese voedingsleer en intuïtief schrijven over voeding brengt bewustzijn en creatieve reflectie over je eetgewoontes. Leuk en leerzaam!’.

Yvette: ‘Schrijven over voeding was voor mij bewustwording; op een fijne manier bewust worden van waar ik mijn lichaam en geest mee voed’.

Over Mirjam

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist, massagetherapeut en Chinese voedingsleer deskundige. Ook is zij Qigong docent (= een soort Tai Chi). Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin. Daarnaast is zij gecertificeerd schrijfcoach.

Agenda

Dinsdagavond van 18.30-21.00

De introductie workshop behelst één avond via Zoom.

Kosten: € 30 voor de workshop.

Wil je iets veranderen in je leven qua voeding en levensstijl? – kies voor deze cursus!

Geïnteresseerd in de cursus? Mail Mirjam: info@smoothrelief.com met als titel: ‘Workshop Voeding’.

Andere workshop uit de reeks Schrijven & Voeding die Mirjam geeft:

Online cursus Chinese voedingsleer: Workshop De energetica van voedsel

– Welk voedsel is koud en welk voedsel warm?’ En welk type ben jij volgens de vijf elementenleer van de Chinese geneeskunde?

Ben je een Hout, Vuur, Aarde, Metaal of Water persoon?

Verwachting: nog geen planning.

Voeding verteerbaar maken, voeding bij gevoelige darmen

Online cursus Chinese voedingsleer

Het wordt een ontspannen avond, met het schrijven over je eigen voedingspatroon en het delen met elkaar, èn een lezing over Chinese voedingsleer. De workshop van deze avond gaat over hoe je voeding verteerbaar kunt maken. Met allerlei tips voor mensen met gevoelige darmen. Ikzelf ben daarin ook ervaringsdeskundige. Daarnaast werk ik als acupuncturist met mensen met darmklachten, zoals obstipatie, diarree, kramp en opgeblazenheid. En werk ik met cliënten met prikkelbare darm syndroom (pds), de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De avond is ook bedoeld voor geïnteresseerden in hoe je je leven zó kunt inrichten om het je darmen gemakkelijker te maken. Wees welkom op de workshop! Warme groet, Mirjam

Verwachting: Op dit moment nog geen planning.

Het lezingsgedeelte van: ‘Voeding bij gevoelige darmen’ geef ik vaak wel privé in 30 minuten in een gecombineerde behandeling van 75 minuten: 30 minuten voedingsadvies + acupunctuurbehandeling. Dit doe ik vaak als 2e consult/ in het vervolgconsult (het eerste consult heb ik nodig voor Acupunctuur intake+ behandeling).

Mirjam van Huis is acupuncturist en zij verzorgt de online workshop via Zoom.
Het is een combinatie van Chinese voedingsleer en Natuurvoeding.
Behalve informatie van Mirjam ontvangen, ga je intuïtief schrijven over je eigen voedingspatroon. Dit maakt de workshop inspirerend en leuk!
Kosten: €30 voor de avond.
Doe je mee? Mail Mirjam:  info@smoothrelief.com.
Meer informatie over Mirjams voedingsadviezen:

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Voedingsadvies Amsterdam

– Smooth Relief | Online cursus Chinese voedingsleer –

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui). Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

1 + 3 = ?

© Copyright Smooth Relief