• Voedingsadvies-acupunctuur-Amsterdam

Acupunctuur tijdens de zwangerschap

Acupunctuur tijdens de zwangerschap

En dan ben je zwanger! Een bijzondere periode in een mensenleven! Soms gaat dit gepaard met klachten: misselijkheid, buikpijn, rugpijn, hoge bloeddruk en dan kan acupunctuur uitkomst bieden. Ook kan acupunctuur ondersteunen als de vrucht niet genoeg groeit. Kies een acupuncturist met ervaring met zwangerschapsbehandeling. Acupunctuur voor miskraampreventie kan ook heel belangrijk zijn in bijvoorbeeld een IVF traject. Het draaien van de foetus met behulp van moxa bij stuitligging in de 32e tot 34e week. En vanaf de 36e week acupunctuur ter voorbereiding op de bevalling. Of soms postpartum – na de bevalling – ter voorkoming of voor verlichting van klachten die in deze periode ontstaan: vermoeidheid, postnatale depressie, bij een te geringe melkproductie, verlichting bij ontstoken melkklieren.

Acupuncturist Mirjam van Huis is gespecialiseerd in fertiliteit. Zij heeft  een tiental jaren aan ervaring. Zo’n vijftig procent van haar cliënten komen met vruchtbaarheidsvragen / fertiliteitsklachten. Ook tijdens de vroege zwangerschap is acupunctuur volkomen veilig en ben je in goed handen bij Mirjam.

Acupunctuur tijdens zwangerschap

Gerelateerde pagina’s

Zie de hoofdpagina Smooth Relief Acupunctuur Amsterdam: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/

Mirjam van Huis is tevens gediplomeerd Massagetherapeut en je bent veilig bij haar voor zwangerschapsmassages: https://www.smoothrelief.com/zwangerschapsmassage-amsterdam/

Voor Mirjams’ vruchtbaarheidsbehandelingen zie: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-zwanger-worden-amsterdam/

Acupunctuur kan waardevol zijn bij menstruatieklachten: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-menstruatie-amsterdam/

Mirjam van Huis (1969) is een ervaren acupuncturist en gespecialiseerd in acupunctuur tijdens de zwangerschap.

Doordat Mirjam vele vrouwen en mannen heeft ondersteund tijdens het zwanger worden door het geven van acupunctuur vruchtbaarheidsbehandelingen (lees de pagina: Acupunctuur Zwanger worden), is zij ook veel vrouwen die zwanger zijn gaan behandelen.

In eerste instantie als miskraampreventie, de eerste drie maanden of soms 20 weken nadat een vrouw zwanger is in een IUI, IVF, ICSI, Cryo of natuurlijk zwanger worden traject.

Maar er zijn meer zwangerschapsklachten die je kunt verlichten met behulp van acupunctuur.
Hieronder een aantal zwangerschapsklachten die Mirjam helpt verlichten:

 • Zwangerschapsmisselijkheid
 • Buikpijn en krampen
 • Miskraampreventie
 • Ter bevordering van de groei van de foetus
 • Rugpijn
 • Hoge bloedruk en oedeem
 • Stress

Stuitligging.

Bij stuitligging kan er dagelijks moxa gebrand worden boven een bepaald acupunctuurpunt om de baby te draaien. Mirjam kan je dit leren zodat je man of iemand anders dit dagelijks bij je kan doen. Dit moet gebeuren van week 32 tot 34.

Voorbereiden op bevalling

Vanaf week 36 kun je wekelijks een behandeling nemen om je voor te bereiden op de bevalling.

Na de bevalling

Ook na de bevalling – de postpartum periode is ondersteuning mogelijk:

 • Ondersteuning tijdens de herstelperiode na de bevalling met behulp van acupunctuur en leefstijl- en voedingsadviezen.
 • Helpen bij het herstel van de baarmoeder
 • Vermoeidheid
 • Postnatale depressie
 • Onvoldoende lactatie – te weinig melkproductie
 • Mastitis – ontstoken melkklieren

Voedingsadviezen en Chinese kruiden
Mirjam van Huis geeft aanvullende voedingsadviezen vanuit de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG).

Mocht het nodig zijn, dan werkt Mirjam samen met een Chinese herbalist / Chinese kruiden specialist, omdat kruiden soms net extra ondersteuning geven. Deze Chinese kruiden specialist heeft veel ervaring met kruiden tijdens de zwangerschap en is gespecialiseerd in gynaecologie.

Acupuncturist Mirjam van Huis
Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist en Chinese voedingsleer deskundige. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin.

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam (vlakbij de Dam)

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis? Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur tijdens zwangerschap Amsterdam?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Tarieven

– Acupunctuur tijdens zwangerschap Amsterdam –

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui). Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

© Copyright Smooth Relief