• Voedingsadvies-acupunctuur-Amsterdam

Acupunctuur en de menstruatiecyclus

Acupunctuur en menstruatie

De menstruatiecyclus is een belangrijke cyclus in het leven van de vrouw van puberteit tot menopauze. Je neemt als vrouw de cyclus, zoals deze bij jou is, voor lief. Je raakt er immers al die jaren aan gewend, het hoort bij jou.

Vrouwen die in mijn praktijk komen – ook al komen ze voor een andere klacht – ondervinden na een aantal acupunctuur behandelingen een verbetering in hun maandelijkse cyclus. Eigenlijk zouden alle vrouwen moeten weten dat je door middel van acupunctuur je menstruatiecyclus kunt verbeteren!

Gerelateerde pagina’s

De Smooth Relief home pagina Acupunctuur Amsterdam: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/

Een soepele menstruatiecyclus bevordert de vruchtbaarheid https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-zwanger-worden-amsterdam/

Emotionele klachten, stemmingswisselingen en pms beïnvloeden elkaar: Acupunctuur en emotionele klachten

Menstruatie gerelateerde hoofdpijn of migraine: Acupunctuur bij hoofdpijn

Veranderingen in de menstruatiecyclus in de perimenopause of menopause/ overgang: Acupunctuur Overgang

Acupunctuur en menstruatie

De menstruatiecyclus is een belangrijke cyclus in het leven van de vrouw van puberteit tot menopauze. Je neemt als vrouw de cyclus, zoals deze bij jou is, voor lief. Je raakt er immers al die jaren aan gewend, het hoort bij jou.

Vrouwen die in mijn praktijk komen – ook al komen ze voor een andere klacht – ondervinden na een aantal acupunctuur behandelingen een verbetering in hun maandelijkse cyclus. Eigenlijk zouden alle vrouwen moeten weten dat je door middel van acupunctuur je menstruatiecyclus kunt verbeteren!

Redenen om de menstruatiecylcus te verbeteren

Er zijn verschillende redenen waarom vrouwen gynaecologische acupunctuur behandelingen nemen.

Natuurlijk als je last heb van je cyclus: pms en stemmingswisselingen voor je menstruatie, of als je pijn of opgeblazenheid hebt tijdens de menstruatie.

Cylcus regulatie kan helpen bij het proberen zwanger te worden, vrouwen met weinig bloed tijdens de menstruatie hebben hier veel baat bij, maar ook als je veel klonters hebt in je bloed en heftige bloedingen of als je een onregelmatige cyclus, of een korte of lange cyclus hebt.

Acupunctuur kan ook helpen de cyclus weer op gang te helpen na lang pil gebruik of na de mirena spiraal als daardoor de menstruatie is gestopt.

Verder is cyclus regulatie mogelijk bij overgangsverschijnselen. Bijvoorbeeld bij hevige stemmingswisselingen, bij veel bloedverlies (acupunctuur helpt trouwens ook bij: opvliegers, nachtzweten en slaapproblemen etc. tijdens de overgang). lees: Acupunctuur overgang

Of als je kinderen wilt en je al wat ouder bent kunnen vruchtbaarheidsbehandelingen helpen, lees: Acupunctuur en zwanger worden, bijvoorbeeld voor meer eitjes in een IVF traject.

Gynaecologische acupunctuur behandeling bij

 • Te weinig of teveel bloedverlies
 • Bloed klonters
 • Een te korte cycus, te lange cyclus, onregelmatige cyclus
 • Tussentijdse bloedingen
 • Vaginale afscheiding / leukorroe
 • Premenstrueel Syndroom (PMS) – stemmingswisselingen, pijn, opgeblazenheid in de week voor de menstruatie
 • Een pijnlijke menstruatie / dysmenorroe
 • Amenorroe / geen menstruatie
 • Endometriose
 • Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS)Artikel van acupuncturist Mirjam van Huis: PCOS en Acupunctuur
 • Vulvodynie – branderigheid en chronische pijn rond de schaamstreek (behandeld als: damphitte)
 • vulvaire vestibilitis

Hoe werkt menstruatiecyclus regulatie door middel van acupunctuur?

Er zijn een aantal meridianen of energiebanen actief bij de menstruatiecyclus en bij de vorming van menstrueel bloed. Door punten op deze meridianen te prikken kan de balans van het lichaam herstellen / verbeterd worden.

Natuurlijk zwanger worden en menstruatiecyclus regulatie

Minimaal 3 maanden wekelijks acupunctuur voordat je een IUI of IVF traject ingaat kan veel verbetering geven voor je vruchtbaarheid. Door je menstuatie cylus te verbeteren en je menstruatie klachten te verlichten.

Gaat het niet om zwanger worden dan kun je elke 2, 3 of 4 weken komen, maar dan voor een wat langere periode.

Mirjam van Huis, Smooth Relief

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist en Chinese voedingsleer deskundige. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin.

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam (vlakbij de Dam).

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur vermoeidheid Amsterdam?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Tarieven

– Acupunctuur menstruatie Amsterdam –

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui). Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.
© Copyright Smooth Relief