• Voedingsadvies-acupunctuur-Amsterdam

Acupunctuur en de Overgang – de Menopauze

De overgang – de menopauze en acupunctuur

Acupunctuur kan goed helpen bij overgangsklachten of beginnende verschijnselen hiervan. Mirjam van Huis heeft hier veel ervaring mee zowel in haar praktijk als uit eigen ervaring. Zij is 52 jaar (uit 1969). Wil je deze periode vloeiend doorlopen raad zij aan, al voor de overgangsklachten zich aandienen of bij de eerste verschijnselen ervan, eens goed naar je eigen lifestyle en voedingspatroon te kijken. Je gaat een nieuwe fase in en gezond oud worden doe je door in deze premenopauzale jaren een goede basis te leggen voor het tweede deel van je leven. In haar praktijk Smooth Relief Acupunctuur kun je behalve voor de ongemakken – zie lijst met te behandelen symptomen verderop op deze pagina – ook terecht voor een luisterend oor, emotionele ondersteuning en steun door middel van acupunctuur in deze veranderingsfase.

Acupunctuur bij overgangsklachten: ‘The wise woman way’

acupunctuur overgang amsterdam

En dan is zij er, de overgang. Een bijzondere periode, die vaak zeer ingrijpend is voor de vrouw. Hormonaal, maar ook in het leven. Het is een nieuwe levensfase, waarin veel zal veranderen. En het is het waard om daarbij stil te staan, zo’n overgangsperiode.

Een leuk boekje met allerlei wetenswaardigheden over de overgang, maar ook over de verschillende levensfasen van de vrouw is: ‘New Menopausal Years – the wise woman way – alternative approaches for women 30-90′ van Susun S. Weed.

Acupunctuur kan veel ondersteuning bieden bij de fase richting menopauze. Als mentale ondersteuning in deze veranderende levensfase, maar het kan ook helpen om overgangsklachten te verlichten.

Acupunctuur biedt verlichting bij overgangsklachten als

 • Opvliegers
 • Stemmingswisselingen (Stemmingswisselingen / boosheid / emotionaliteit hoort bij de Lever volgens de Chinese geneeskunde en op leverpunten is goed te prikken door middel van acupunctuur, heeft veel effect).
 • Slecht slapen
 • Nachtzweten
 • Klamme handen, voeten en borstgebied
 • Druk op de borst
 • Hartkloppingen
 • Angst, gespannenheid, stress
 • Zware bloedingen, weinig bloeding, vervroegde of verlate periode, gemiste periode, pms, gezwollen borsten voor of tijdens de periode, of andere menstruele veranderingen.
 • Vaginale afscheiding, vaginale jeuk
 • Blaasklachten – veel plassen, pijn bij het plassen, incontinentie
 • Wazig zien
 • Koortsig
 • Duizeligheid
 • Tinnitus / oorsuizen
 • Hoofdpijn – zie ook: Hoofdpijn pagina
 • Droge ogen, droog haar, droge huid, droge vagina, brosse nagels
 • Droge stoelgang / obstipatie , of juist ochtend-diarree
 • Tintelingen / prikkelingen ledenmaten
 • Onderrugklachten, knieklachten
 • Concentratie problemen
 • Vermoeidheid
 • Koude

Veel vrouwen in de overgang hebben de Chinese conditie: Nier yin met Lever yin zwakte /deficiëntie. De menstruatie stopt, de bloedstroom droogt op en er ontstaan wat in de Chinese geneeskunde wordt genoemd: valse hitte verschijnselen (in tegenstelling tot volle hitte). Acupunctuur en Chinese voedingsleer kunnen helpen het Yin van Lever en Nier te voeden.

Daarbij is een persoonlijk voedingsadvies mogelijk

Een voedingsadvies vanuit Traditionele Chinese Geneeskunde is mogelijk, als aanvulling op een acupunctuur behandeling. Bij overgangsklachten betekent dit vaak dat het Yin moet worden aangevuld door middel van allerlei (hele gewone) voedingsmiddelen. Dit gaat niet één, twee, drie maar heeft enkele maanden de tijd nodig om verandering te geven. Mirjam kan je een lijst met voedingsmiddelen aanreiken die passend is bij jouw Chinese conditie en bij jouw soort overgangsklachten.
Lees: Chinese voedingsleer

Mirjam van Huis, acupuncturist

Mirjam van Huis (1969) runt een praktijk voor Acupunctuur, Chinese voedingsleer en Massage therapie sinds 2001. Mirjam houdt praktijk op het Rokin in Amsterdam. Zij is een gedreven acupuncturist, cum laude afgestudeerd aan Shenzhou University te Amsterdam. Zij beoefent qigong ( i.e. gezondheids- bewegingen vergelijkbaar met Tai Chi) en is geïnteresseerd in Taoïsme. Tijdens haar opleiding aan de Academie voor Massage en Beweging – een massage therapie opleiding op HBO-niveau – waar zij haar diploma behaalde en haar carrière begon, legde zij een stevige basis als therapeut.

Mirjam van Huis, Smooth Relief – Acupunctuur Overgang Amsterdam

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam (vlakbij de Dam)

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur zwanger worden Amsterdam?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Tarieven

Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende pagina’s:

– Hoe acupunctuur verschillende emoties kan verlichten – lees verder

– Acupunctuur bij slaapproblemen – lees verder

– Acupunctuur overgang Amsterdam –

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui). Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.
© Copyright Smooth Relief