• Voedingsadvies-acupunctuur-Amsterdam

Acupunctuur voor mannelijke vruchtbaarheid

Acupunctuur mannelijke vruchtbaarheid Amsterdam

Acupunctuur mannelijke vruchtbaarheid Amsterdam – Artikel van acupuncturist Mirjam van Huis

Met vruchtbaarheid als specialisatie zie ik als acupuncturist vele cliënten die proberen zwanger te worden. Uiteraard zijn dit vrouwen. Maar vaak blijkt dat het probleem bij de man ligt door bijvoorbeeld verminderde spermaproductie of minder beweeglijk sperma. Dan zie ik dat vaak toch de vrouw bij mij voor behandeling komt en de man niet. Echter, ‘it takes two to tango’, idealiter zou ik dus graag beide partners in mijn praktijk willen zien.

Wat de reden daarvan is? Ik kan er alleen naar gissen, misschien ongeloof in acupunctuur, bang om geprikt te worden, moeite met erkenning van de klacht, et cetera.

Acupunctuur kan wel degelijk de mannelijke fertiliteit bevorderen. Volgens de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) hebben je Nier energie en Lever energie, die ik aanprik op de energiebanen of meridianen, veel met vruchtbaarheid te maken. Daarnaast wordt bij acupunctuur altijd een individuele Chinese diagnose gesteld en wordt er daarmee behandeld. Er wordt bij acupunctuur altijd ingegaan op jouw specifieke situatie en geprikt op jouw Chinese conditie.

Ik sprak laatst een arts, een uroloog in opleiding, zij vertelde me dat ze niet vreemd opkeek dat Nier energie zo belangrijk wordt geacht voor vruchtbaarheid in de Chinese geneeskunde. Vanuit haar vakgebied weet ze bijvoorbeeld dat de bloedvaten die naar de geslachtsorganen lopen, zowel bij de man als de vrouw, vanuit de nieren lopen. Zo voeden ze de geslachtsorganen.

Let wel: Ik prik met dunne naaldjes op energiebanen die lopen aan de voor- en achterkant van het lijf (bij mannen prik ik vaak de ene week de achterkant en de andere week de voorkant). Je prikt niet direct op nieren of geslachtsorganen. Je voelt een klein prikje door de huid, als de naalden eenmaal zitten voel je er niets meer van.

Naast acupunctuur voor bevordering van verbeterd sperma is een gezonde levensstijl ook aan te raden en ondersteun ik mijn cliënten hierin door middel van dieet- en leefadviezen. Stoppen met alcohol, koffie, roken, verminderen van suiker en slechte vetten kan de spermakwaliteit een boost geven. Ik heb mannen in mijn praktijk gehad die door verbeterde levensstijl en spermakwaliteit in plaats van een IVF traject weer IUI konden gaan doen met samen met hun partner.

Andere belangrijke aspecten zijn natuurlijk stressreductie en voldoende slaap. Ook hier is acupunctuur goed voor. En dat maakt behandeling ook plezierig. Cliënten liggen ontspannen te rusten met naalden en gaan vaak ontspannen weer de deur uit.

Natuurlijk zwanger worden en andere trajecten:

Ook bij natuurlijk zwanger worden, of in een IUI, IVF of ICSI traject kan acupunctuur ingezet worden ter bevordering van vruchtbaarheid. Zowel de man als de vrouw kunnen behandeld  worden.

Dit artikel is geschreven door Mirjam van Huis.

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist en gespecialiseerd in vruchtbaarheidsbehandelingen. Ook is zij Chinese voedingsleer deskundige en geeft zij voedingsadviezen vanuit de Chinese geneeskunde. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin (in het rustige achterhuis)

acupuncturist Mirjam van Huis

Mail je me? Voor een eerste afspraak – intake + behandeling? Hartelijke groet, Mirjam van Huis

praktijkadres Rokin 91 Achter te Amsterdam. Schuintegenover metrohalte Rokin van Noord-zuidlijn M52, uitgang Spui (1 metrohalte van Amsterdam centraal Station).

Acupunctuur mannelijke vruchtbaarheid Amsterdam – artikel van acupuncturist Mirjam van Huis | Smooth Relief Acupunctuur

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Tarieven

– Smooth Relief Acupunctuur mannelijke vruchtbaarheid Amsterdam –

Gerelateerde pagina’s

Kijk ook op Smooth Relief Acupunctuur Amsterdam: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/

Zwanger worden met behulp van Acupunctuur – fertiliteitsbehandelingen: Acupunctuur Zwanger worden

Acupunctuur behandelingen tijdens de zwangerschap: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-tijdens-zwangerschap-amsterdam/

Mirjam van Huis geeft ook zwangerschapsmassage, zij is ook gediplomeerd Massagetherapeut en weet heel goed wat wel en niet: https://www.smoothrelief.com/zwangerschapsmassage-amsterdam/

Menstruatieklachten kunnen vervelend zijn en kunnen de vruchtbaarheid belemmeren: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-menstruatie-amsterdam/

Artikel van Mirjam over Polycysteus ovarium syndroom (PCOS): Acupunctuur PCOS Amsterdam

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui). Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.
© Copyright Smooth Relief