• Voedingsadvies-acupunctuur-Amsterdam

Acupunctuur bij te weinig eitjes

Acupunctuur te weinig eitjes Amsterdam

Te weinig eitjes – en wat acupunctuur kan betekenen

Eén van de problemen bij vruchtbaarheid is dat er geconstateerd wordt dat je te weinig eitjes aanmaakt in een ivf traject. Veelal komt dit voor als je wat later in je leven met een zwangerschapswens bezig bent. “Ben je opgedroogd?, ‘Ben je te laat?’. Nee, dat hoeft niet..

Vanuit de Chinese Traditionele geneeskunde valt hier veel aan te verbeteren.

Een gezonde leefstijl

Stress omlaag brengen, meer rust in je leven, genoeg slaap, niet te intensief sporten, goede voeding, geen alcohol, het verminderen van koffie, dit zijn factoren die invloed hebben op je constitutie en je basisenergie. En dan echt hè. Dus consequent en voor langere tijd verbetering in je levensstijl brengen, in het leven van jou en dat van je partner.

Voeding

Chinese voedingsleer heeft een aantal adviezen die invloed hebben op je basisenergie en daardoor op follikelgroei. Goede voeding is de basis van leven.

Acupunctuur voor follikelgroei

Er is minimaal 3 maanden wekelijks acupunctuur nodig om een verbetering in follikelgroei  te bewerkstelligen. Het gaat om een aaneengesloten periode, dus ook tussen ivf pogingen wordt doorgegaan met acupunctuur om de follikelgroei te verbeteren.

Gerelateerde pagina’s

Kijk ook op Smooth Relief Acupunctuur Amsterdam: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/

Fertiliteitsbehandelingen met behulp van Acupunctuur: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-zwanger-worden-amsterdam/

Menstruatieklachten kunnen vervelend zijn en kunnen de vruchtbaarheid belemmeren: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-menstruatie-amsterdam/

Lees Artikel van acupuncturist Mirjam van Huis over mannelijke vruchtbaarheid: Acupunctuur mannelijke vruchtbaarheid Amsterdam
Acupunctuur behandelingen tijdens de zwangerschap: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/acupunctuur-tijdens-zwangerschap-amsterdam/

Mirjam van Huis geeft ook zwangerschapsmassage, zij is ook gediplomeerd Massagetherapeut en weet heel goed wat wel en niet: https://www.smoothrelief.com/zwangerschapsmassage-amsterdam/

Wat doet acupunctuur?

De Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) beschrijft een systeem van organen, verbonden door energiebanen. Door naaldjes te zetten op bepaalde punten op deze energiebanen wordt het zelf-helend vermogen van het lichaam aangesproken en ontstaat er een betere balans. Voor vruchtbaarheid wordt vooral de Nier energie en de Lever energie uit de Chinese geneeskunde als belangrijk gezien. Daarnaast is de therapie individueel en wordt jouw persoonlijke situatie en constitutie in ogenschouw genomen.

Ook de Chinese voedingsleer volgt deze theorie. Er wordt voeding aangeraden die goed is  voor het verbeteren van je Nier en Lever energie èn die goed is voor jouw persoonlijke conditie.

Stress release en ondersteuning

Verder kan acupunctuur ondersteunen in stress release in deze heftige emotionele periode en kan de acupuncturist een luisterend oor bieden. Er kunnen naaldjes worden gezet tegen stress, verbetering van slaap, emotionele klachten et cetera. De inzet van een acupuncturist met veel ervaring met fertiliteit kan van belang zijn maar wordt ook ervaren als zeer ondersteunend gedurende het gehele traject.

Natuurlijk zwanger worden en andere trajecten

Ook bij natuurlijk zwanger worden, of in een IUI of ICSI traject kan acupunctuur ingezet worden ter bevordering van vruchtbaarheid. Zowel de vrouw als de man kan behandeld  worden.

Meer informatie over ‘acupunctuur en zwanger worden’ zie Mirjams pagina hierover:

Acupunctuur Zwanger worden

Dit artikel is geschreven door Mirjam van Huis van Smooth Relief Acupunctuur

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist en gespecialiseerd in vruchtbaarheidsbehandelingen. Ook is zij Chinese voedingsleer deskundige en geeft zij voedingsadviezen vanuit de Chinese geneeskunde. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin (in het rustige achterhuis)

acupuncturist Mirjam van Huis

Mail je me? Voor een eerste afspraak – intake + behandeling? Hartelijke groet, Mirjam van Huis

praktijkadres Rokin 91 Achter te Amsterdam. Schuintegenover metrohalte Rokin van Noord-zuidlijn M52, uitgang Spui (1 metrohalte van Amsterdam centraal Station).

Acupunctuur te weinig eitjes Amsterdam – artikel van acupuncturist Mirjam van Huis | Smooth Relief Acupunctuur

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Tarieven

– Smooth Relief Acupunctuur te weinig eitjes Amsterdam –

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui). Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.
© Copyright Smooth Relief