• Voedingsadvies-acupunctuur-Amsterdam

Acupunctuur en fibromyalgie

Acupunctuur fribromyalgie Amsterdam

Acupunctuur en massage combinatie behandelingen – populair bij de fibromyalgie cliënt

Leven met de diagnose fibromyalgie. Vaak ervaart men pijnen afwisselend aan spieren en gewichten, waardoor het leven soms lastig is vol te houden. Daardoor komt men vanwege de klachten soms (tijdelijk) thuis te zitten. Deze klachten kunnen zijn ontstaan door langdurige stress, maar ook door een griepaanval, zeker als er een overlap is met ME, het chronisch vermoeidheid syndroom (CVS).

Regelmatige acupunctuur of massagetherapie behandelingen kunnen ondersteunend werken. Omdat het een chronische klacht is zie ik fibromyalgie cliënten meestal langduriger in mijn praktijk Smooth Relief voor onderhoudsbehandelingen. Vooral de acupunctuur en massage combinatie vindt men fijn.

Zowel acupunctuur als massagetherapie kunnen verlichting van klachten geven. Daarnaast brengt de acupunctuur je lichaam & geest in balans en geeft de massage wat meer ontspanning (hoewel de naaldjes zeker ook ontspanning geven!).

Mirjam van Huis is een ervaren acupuncturist en massagetherapeut. Zij zet de naalden rustig en voorzichtig en begint eerst met een paar naaldjes om te kijken hoe je reactie is. Ook bij de massage gaat zij niet over je grenzen heen en past zij de druk op jou aan, zodat de na-reactie niet te sterk is.

Mirjam runt haar praktijk sinds 2001. Zij is gevestigd op het Rokin te Amsterdam in een rustig achterhuis (aan de kant van de Nes), met de ingang aan de Kalfsvelsteeg.

Je kunt Smooth Relief goed bereiken zowel van binnen als buiten Amsterdam. De praktijk bevindt aan de Noord-Zuidlijn, halte Rokin (uitgang Spui). Dit is één metrohalte vanaf Amsterdam Centraal Station.

acupunctuur fybromyalgie amsterdam

Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie, ook wel ‘weke delen reuma’ – dus: ‘ reuma van de spieren’ – genoemd. Vaak krijg je deze diagnose als het niet de reguliere reuma blijkt te zijn. En als een aantal pijnpunten, tender points genaamd, pijn veroorzaken.

Klachten ontstaan als de spanning op spieren en/of gewrichten slaat, met pijn afwisselend aan verschillende delen van het lichaam. Er is een overlap met ME/ chronisch vermoeidheid syndroom (CVS); sommige fibromyalgie cliënten hebben ook last van depressie-achtige klachten of een spastische darm / prikkelbare darm syndroom (PDS). Soms is er veel stress geweest in het leven van de fibromyalgie cliënt of is het begonnen met een heftige griep. Ook zie ik fibromyalgie cliënten die hypersensitief zijn en is men gevoelig voor allerlei indrukken.

Wat kan Mirjam van Huis voor je betekenen?

Acupunctuur

Door middel van acupunctuur kan ik je meer in balans proberen te krijgen. We beginnen met een paar naaldjes om te kijken hoe je reageert.

Massagetherapie

Ik werk op spieren en bindweefsel door een combinatie van diepe weefsel massage en acupressuur. Ik werk op zo’n manier dat jouw spieren en gewrichten het aankunnen, om een te sterke reactie te vermijden. Ik begin eerder te zacht dan te hard. Maar zo, dat je wel effect bemerkt.

Acupunctuur en Massage combinatie

Dit kan goed helpen voor de fibromyalgie cliënt. Beide methodes geven verlichting van de klachten. Ook ontstaat er ontspanning door de massage en balans door de acupunctuur. Een effectieve combinatie!

Acupuncturist Mirjam van Huis

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist, massagetherapeut en Chinese voedingsleer deskundige. Ook zie zij Qigong docent (= een soort Tai Chi). Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin.

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam Centrum (1 metrohalte van Centraal Station)

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur fybromyalgie Amsterdam?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Tarieven

Wellicht zijn de volgende onderwerpen voor jou interessant? Lees verder over Acupunctuur en: (chronische) pijn ▪︎ vermoeidheid ▪︎ stress en burn-out ▪︎ emotionele klachten ▪︎ slapeloosheid

– Acupunctuur fibromyalgie Amsterdam –

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui). Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

2 + 0 = ?

© Copyright Smooth Relief