• Voedingsadvies-acupunctuur-Amsterdam

Acupunctuur bij artrose, artritis, of reumatische klachten

Acupunctuur bij artrose, artritis, of reuma | Smooth Relief Acupunctuur Amsterdam

Het is niet bij iedereen bekend, maar acupunctuur kan helpen bij het verlichten van pijn bij artrose, artritis of reuma. Het wordt bi-syndroom genoemd in de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG).

Leven met pijn en met een beperking in je gewrichten en/of bewegingsbeperking kan heel lastig zijn en je beknotten in je levensgeluk. Dus heb je last van knie, enkel, pols, hand- of voetgewrichten, de heup, het schoudergericht, je nek, of je wervels door één van deze aandoeningen; dan is het waard om regelmatig een acupuncturist te gaan bezoeken.

Mirjam van Huis (1969) is een gediplomeerd acupuncturist en al vele jaren werkzaam (sinds 2001). Ook heeft zij ervaring met reumatische aandoeningen als de ziekte van Bechterew. Denk er daarbij wel eraan, dat er meerdere acupunctuur behandelingen nodig zijn, zeker bij chronische klachten.

Naast de acupunctuur kan Mirjam voedings- en levensstijl adviezen geven vanuit de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG). Ook geeft zij les in de bewegingsvorm Qigong (spreek uit: Chi Kung), dat wel vergelijkbaar is met Tai Chi, alleen zijn de oefeningen vaak wat eenvoudiger. Zij kan je een Qigong oefening meegeven om deze thuis staand of zittend te doen.

Gun jezelf acupunctuur voor het verlichten van je klachten. In eerste instantie raad Mirjam je een wat intensiever traject aan, om te eindigen met regelmatige onderhoud met bijvoorbeeld maandelijkse behandelingen.

acupunctuur artrose amsterdam

Het verlichten van klachten

Acupunctuur kan ondersteunend zijn bij het verlichten van reumatische klachten, artritis en artrose. Acupunctuur kan goed helpen tegen pijn in het algemeen. Daarnaast kan het vocht en
zwelling wegnemen en de roodheid en hitte van de ontstekingsreactie doen verminderen.

Reuma en artritis

Bij reuma en artritis zijn er klachten aan één of meer gewrichten, onstaan door een ontstekingsreactie.

In Traditional Chinese Medicine (TCM) noemt men dit Bi-syndroom. ‘Bi’ betekent een pijnvolle obstructie van de meridianen. Acupunctuur kan helpen om de blokkade in de meridianen op te lossen, zodat de betreffende meridianen weer gaan stromen.

Er zijn verschillende vormen van Bi-syndroom:

  • Wandering Bi – ook wel Wind-Bi genoemd – de pijn verplaatst zich van plek naar plek.
  • Painful Bi – scherpe pijn op één plek, er is geen roodheid en zwelling.
  • Fixed Bi – ook wel damp-Bi genoemd – gevoelloosheid en zwaarte in de ledematen, verergert op regenachtige dagen.
  • Heat Bi – roodheid, zwelling en pijn, soms met temperatuur verhoging en dorst.

Veelal is de klacht een combinatie van verschillende vormen van Bi-syndroom.

Hoe kan acupunctuur je helpen?

Mirjam van Huis kan prikken op punten tegen algehele pijn. Daarnaast wordt rondom de / het aangedane gewricht / gewrichten geprikt. Ook worden er afstandsnaaldjes geplaatst om het hele lichaam in balans te brengen. Het desbetreffende Bi-syndroom wordt aangepakt, de blokkade opgeheven in de meridianen, de pijn, zwelling, hitte, of vocht opgelost / verminderd.

Artrose

Een klacht aan het gewricht waarbij het gewricht slijt. Het kraakbeen van het gewricht slijt doordat het ene bot tegen het andere bot schuurt en dit veroorzaakt pijn. Een chronisch degeneratieve klacht die vaak ontstaat bij het ouder worden.

In de Traditional Chinese Medicine (TCM) gaat men bij deze klacht de pezen en botten voeden.

Ofwel door:

  • Nier en Lever Yin te voeden, door middel van acupunctuur op punten op de betreffende meridianen

ofwel:

  • Nier en Milt Yang te voeden en te verwarmen.

Daarnaast wordt er lokaal rond het gewricht geprikt voor pijnreductie.

Aanvullend op een acupunctuur behandeling is een leefstijladvies / voedingsadvies mogelijk
gebaseerd op Chinese geneeskunde.

Mirjam heeft ervaring met reuma, artritis, artrose, de ziekte van Bechterew en óók met fybromyalgie ( ‘weke delen reuma’) (zie betreffende pagina).

Mirjam van Huis, Smooth Relief – Acupunctuur artrose, artritis en reuma Amsterdam

Acupuncturist Mirjam van Huis

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist, massagetherapeut en Chinese voedingsleer deskundige. Ook zie zij Qigong docent (= een soort Tai Chi). Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin.

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam Centrum (1 metrohalte van Centraal Station)

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur artrose Amsterdam?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Tarieven

– Acupunctuur artrose Amsterdam –

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui). Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

1 + 2 = ?

© Copyright Smooth Relief