Oorzaken van jeuk – acupunctuur

Oorzaken van jeuk – acupunctuur

Een aanval van jeuk kan heftig zijn. Het geeft een onbedwingbare neiging tot krabben. Ook al weet je dat je dit beter niet kunt doen, want krabben houdt de jeuk in stand en verergert vaak het probleem. Maar ja, het geeft op dat moment wat verlichting.

Waar komt de jeuk vandaan? De oorzaak, dat is vaak lastig. Het kunnen meerdere dingen zijn. Het zijn vaak vage, moeilijk te benoemen klachten.

Ik ben acupuncturist, maar kamp zelf met een gevoelige huid en ik weet daarom wat het is om jeuk te hebben. Acupunctuur kan helpen. Er bestaan acupunctuurpunten tegen jeuk. Verder neem ik als acupuncturist je algehele conditie en je levenssituatie in ogenschouw.

Chinese geneeskunde bekijkt iedere klacht individueel en holistisch (men kijkt naar het geheel). Gezien de veelheid aan oorzaken bij deze klacht kan het handig zijn om breed te kijken. Ik zet naalden op plekken die passen bij jouw Chinese conditie door diagnose volgens de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG).

Behalve acupunctuur geef ik dieet- en leefadviezen. Ook kijk ik op welke plek de jeuk zit en welke energiebanen daar lopen. Ik kijk graag met je mee naar je klacht.

Een aantal acupunctuur behandelingen kan zinvol zijn om uit te proberen. Acupunctuur is dus een behandelingswijze waar je zeker iets aan kunt hebben.

Oorzaken van jeuk – acupunctuur

Oorzaken van jeuk kunnen zijn:

 • Droge huid – Dus: dagelijks smeren! Met een bodycreme of een olie (deze zijn vettig), niet een bodylotion, daar zit teveel water in. En voldoende drinken. Acupunctuur kan ook helpen met bevochtigen door op bepaalde acupunctuur punten te prikken.
 • Gevoeligheid voor scheren
 • Gevoeligheid voor zeep / loog / allergisch voor hars (zit veelal in zeep)
 • Gevoeligheid voor parfum
 • Gevoeligheid voor bepaalde kleding, voor bepaalde synthetische stoffen
 • Gevoeligheid voor wasmiddel
 • Stress
 • Allergisch voor pollen
 • Eczeem
 • Medicijngebruik
 • Schimmel /ringworm – hierbij raad ik acupunctuur niet aan, ook omdat het besmettelijk is, maar ik raad aan twee keer per dag smeren met onverdunde tea tree olie (etherische olie van het merk Chi) of een zalfje van apotheek of dokter. Let wel: nog een paar weken blijven smeren als de klacht niet meer te zien is.
 • Gistschimmel vaak op rug of borst, is niet besmettelijk, vaak zomers bij meer zweten of verergert door lang en warm douchen.
 • Urticaria of netelroos – Ook hier kan acupunctuur bij helpen.
 • Gordelroos – Er worden naadjes rondom de plekken gezet.
 • Psoriasis
 • Jeuk door teveel alcohol – ik zie dan dat er jeuk ontstaat daar waar de Lever meridiaan of Galblaas meridiaan loopt.
 • Het in stand houden van jeuk door aan minuscule bultjes, bijna onzichtbaar, te blijven krabben.
 • Een onderliggende ernstige ziekte – wees hier op bedacht en ga op tijd naar de huisarts.

NB: Houd bij twijfel, altijd contact met je huisarts.

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist en massagetherapeut en Chinese voedingsleer deskundige. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam (vlakbij de Dam)

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Oorzaken van jeuk – acupunctuur Amsterdam?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Tarieven

– Oorzaken van jeuk – acupunctuur –

Mirjam van Huis acupuncturist Amsterdam

Contactgegevens

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui). Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage onder de Bijenkorf op de Dam of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.
© Copyright Smooth Relief