• Voedingsadvies-acupunctuur-Amsterdam

Acupunctuur en hooikoorts

NB In Coronatijd mag hooikoorts niet behandeld worden en mag je niet in mijn praktijk komen. Ik kan je wel doorverwijzen voor een online Chinese kruiden consult.

Acupunctuur en hooikoorts

Een veel voorkomende klacht in de lente is Hooikoorts of Pollen allergie. Vervelend als je last hebt van dit jaarlijks terugkerend fenomeen. Als je naar een meer natuurlijke oplossing zoekt en niet zovaak naar de antihistamine wilt grijpen is acupunctuur het proberen waard.

Niet alleen voor symptoombestrijding. Natuurlijk werken we aan de hieronder genoemde vervelende klachten, maar je onderliggende Chinese conditie wordt ook zeker aangepakt. Als bijvoorbeeld je immuunsysteem dit jaar extra laag is en je hebt veel last, kan acupunctuur je klachten rustig krijgen en je immuunsysteem versterken.

Misschien gaat het juist wel goed met je en zijn de symptomen (lees: manifestaties) wat milder op het moment, dan kunnen we goed aan je onderliggende Chinese conditie werken en de wortel van het probleem aanpakken.

Dus behandeling is mogelijk in de acute fase (als de klachten op zijn ergst zijn), maar het is ook aan te raden om in de periode voordat het seizoen begint behandelingen te nemen en zo met minder klachten het pollen seizoen in te gaan.

Er is een connectie tussen allergie voor bepaalde pollen en voeding. Naast acupunctuur is een combinatie met een Chinees voedingsadvies mogelijk. Ook om bijvoorbeeld je immuunsysteem te versterken.

Acupunctuur hooikoorts

Er zijn veel acupunctuur puntcombinaties die hier wat aan kunnen doen. Onder andere punten voor de longen (Long 5, Long 7) en een belangrijk punt is Dikke Darm 20 – dit punt ligt aan beide zijden van de neusvleugels en is erg effectief bij Hooikoorts of Pollenallergie.

Daarnaast zijn verschillende puntcombinaties mogelijk voor:

  • een loopneus
  • jeukende ogen
  • koorts / koortsachtig
  • Astma
  • jeukende oren
  • een jeukende keel
  • chronische klachten / het stopt maar niet
  • het immuunsysteem verbeteren

Het immuunsysteem verbeteren kan ook met behulp van moxa. Met een zwarte tot stick geperst bijvoetskruid worden bepaalde acupunctuurpunten verwarmd door de aangestoken stick boven deze punten te houden.
Ook is er een connectie tussen allergie voor bepaalde pollen en voeding.

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist en Chinese voedingsleer deskundige. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin.

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam (vlakbij de Dam)

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur hooikoorts Amsterdam?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Chinese Voedingsleer

Tarieven

– Acupunctuur hooikoorts Amsterdam –

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui). Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.
© Copyright Smooth Relief