• Voedingsadvies-acupunctuur-Amsterdam

Acupunctuur en gewichtsverlies

Acupunctuur kan helpen het gewicht doen te verliezen. Dit kan door regelmatig acupunctuur behandelingen te nemen. Maar het kan ook in combinatie met voedingsadviezen uit de Chinese voedingsleer. Ervaar het als ondersteuning. Het minder of gezonder eten en meer bewegen zul je uiteindelijk zelf moeten doen. De acupunctuur behandelingen kunnen zeer zeker helpen bij deze levensstijl verandering.

Chinese voedingsleer is een voedingssysteem gebaseerd op Chinese geneeskunde en is een manier om goed en gezond te eten en te leven. Het is voor iedereen. Het is voor mensen uit iedere cultuur (dus niet speciaal Chinees eten) of manier van eten. Mirjam combineert Chinese voedingsleer, natuurvoeding en reguliere westerse voedingsleer. De voedingsadviezen gaan uit van een gezonde levensstijl en dus niet van een dieet. Het is de bedoeling dat je voor de langere termijn goede en verantwoorde keuzes maakt om in je leven te integreren.

Mirjam van Huis geeft ook online Chinese voedingsleer cursussen. Je schrijft in groepjes over voeding, om een bewustwordingsproces op gang te brengen. Daarnaast krijg je veel informatie over Chinese voedingsleer (in combinatie met natuurvoeding en westerse voeding). Er is een introductie workshop om uit te proberen. De cursus van 6x wordt tweewekelijks gegeven. Lees verder: online Chinese voedingsleer cursus

Mirjam heeft in haar praktijk zowel mensen gezien die een paar kilo willen afvallen, als mensen die heel veel willen kwijt raken. Neem het heft in eigen handen en gebruik je gezonde verstand. Als je wilt kun je je levensstijl naar het positieve, aanpassen voor de lange termijn.

vijf elementen voeding

Er kunnen verschillende redenen zijn om te willen afvallen

 • Een paar kilo willen kwijtraken (je wordt behandeld met: De ‘simpele obesitas’ acupunctuur puntcombinatie).
 • Slechte eetgewoontes en leefgewoontes te lijf gaan (zoals inname van: teveel suiker, teveel zout, te vet eten, teveel alcohol, teveel koffie en roken!!).
 • Overgewicht veroorzaakt door het jojo-effect en/of crash-diëten en dus willen overgaan op een evenwichtiger voedingspatroon.
 • Je bent een emotie-eter, het is van belang om je emotioneel in balans te brengen en andere uitlaatkleppen te creëren.
 • Een hormonale klacht zoals een trage schildklierwerking.
 • Een te hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk of de gevolgen van hart- en vaatziekten.
 • Een stofwisselingsziekte als diabetes of een voorstadium daarvan.
 • Overbelasting van heupen of knieën door overgewicht, bijvoorbeeld bij artrose.

De behandeling

Er worden acupunctuurnaalden gezet voor de Chinese conditie die je hebt en een acupunctuur puntcombinatie gebruikt om af te vallen. Aan het einde van de behandeling zet ik oornaaldjes (verblijfsnaaldjes) met een klein pleistertje die dus kunnen blijven zitten, om je te ondersteunen in je dagelijks leven tussen de behandelingen door.

Zie: Ooracupunctuur

Tijdens de eerste behandeling met intake is er ruimte voor je verhaal. En worden er veel vragen aan je gesteld om je Chinese diagnose en de puntcombinatie te bepalen. Er worden meteen al het eerste consult naalden gezet. Voor de diagnose heb ik de hele intake behandeling nodig. Tijdens de vervolg behandelingen gaan we verder met de voedingsadviezen, als je hier open voor staat.

Er is de mogelijkheid voor aanvullende voedingsadviezen (zowel in combinatie met acupunctuur als losse adviezen). Meer informatie zie: Chinese voedingsleer.

En alvast een gratis Algemeen voedingsadvies is te vinden op deze site.

Ook biedt Mirjam een Online cursus Chinese voedingsleer: ‘De 5 smaken’ en ‘Schrijven & Voeding’ – binnenkort aangeboden. Meer informatie hierover zie: Online cursus Chinese voedingsleer

Je Chinese conditie

Chinese condities die veel voorkomen bij overgewicht zijn:

 • De Maag en Milt energie – of wel verteringsenergie – is laag. Gaat gepaard met moeheid, zware benen, dufheid, niet alert, overdag zweten, traagheid. Vaak met vochtophoping. Vochtophoping wordt in de Chinese geneeskunde genoemd: damp of slijm.
 • Damp- hitte: behalve vochtophoping is er ook hitte.
 • Maag vuur, ofwel hitte in de maag, vaak met excessief eten.
 • Als de Lever uit balans is krijg je emotionele verstoringen, hiervoor kan ik naaldjes op zetten op de Lever meridiaan, zodat de energie meer vloeiend gaat stromen en niet meer stagneert.
 • Nier yang zwakte, met veel vocht in het onderlijf en de benen, gaat vaak gepaard met gevoel van koude, vermoeidheid, onderrug klachten, laag libido, veel moeten plassen.

Acupuncturist Mirjam van Huis

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist, massagetherapeut en Chinese voedingsleer deskundige. Ook zie zij Qigong docent (= een soort Tai Chi). Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin.

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam Centrum (1 metrohalte van Centraal Station)

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis?
Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur gewichtsverlies Amsterdam?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur Amsterdam

Tarieven

– Acupunctuur gewichtsverlies Amsterdam –

Contact

Rokin 91 achter

1012 KL Amsterdam
T.a.v. Mirjam van Huis
info@smoothrelief.com / 06-15630276

Ingang: Kalfsvelsteeg,
Tweede deur links achter in de steeg in de richting van de Nes.

De praktijkruimtes zijn op 1 en 2 hoog. Bent u slecht ter been? Geef het even aan, dan kan ik u op de eerste verdieping inplannen.

Hoe kom je bij de praktijk?

De praktijk ligt op op 1 metrohalte (van de Noord-Zuidlijn) afstand van Amsterdam Centraal Station, halte Rokin (uitgang Spui). Of met de tram: twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station, uitstappen tramhalte Spui (op het Rokin), trams 4, 14, 24 stoppen hier. Vanaf metrohalte Rokin of tramhalte Spui (op het Rokin) is het 2 minuten lopen naar de praktijk. Op de Dam stoppen nog meer trams en bussen, vanaf de Dam is het 5 minuten lopen of één halte met de tram. Parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarage Rokin (tegenover), onder de Bijenkorf (op de Dam), of de parkeergarage Waterlooplein. Vanaf het Waterlooplein is het 10 minuten lopen of met tram 14.

Behandelingen worden gedeeltelijk vergoed. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Bel ruim 24 uur van te voren af, anders wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Mail of bel Mirjam van Huis

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Vul uw privégegevens in om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

4 + 0 = ?

© Copyright Smooth Relief